Julgryta med fransyska

Kryddig köttgryta med julsmak av apelsin och kryddnejlika. Serveras med rostade morötter och potatis.

Ingredienser

750 g av stora fransyskan, strimlad tvärs över fibrerna

1 tsk salt

smör att steka i

1 gul lök, grovt hackad

1 tsk malen kryddnejlika

1 apelsin, finrivet skal och saft

1 msk socker

2 msk konc kalvfond

1 msk konjak

3 dl grädde

Tillbehör:

rostade morötter

kokt potatis

hackad persilja

Gör så här

Salta köttet. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn köttet i omgångar. Lägg över köttet i en gryta.

Fräs löken i samma panna tills den börjar mjukna. Tillsätt kryddnejlikan och låt den fräsa med. Lägg över löken i samma gryta som köttet, tillsätt apelsinskal, apelsinsaft, socker, kalvfond och konjak.

Häll på grädden och koka upp. Sänk värmen till medel och sjud grytan i minst 10 minuter, eller tills köttet känns mört och såsen kokat ihop. Strö över hackad persilja och servera grytan med kokt potatis och rostade morötter.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top