Sök bland våra recept​

Misogriljerad julskinka

Misogriljerad julskinka

Trött på den gamla vanliga griljeringen till julskinkan med senap och ströbröd? Testa misogriljerad julskinka för en asiatisk touch på julbordet.

Julskinka med klassisk griljering

Senapsgriljerad julskinka med grönkål, mandel och päron

Här är ett recept på en klassisk senapsgriljerad julskinka. På skinkspadet kan du göra en härlig, varm sallad med grönkål, mandel och päron.

Lökgriljerad julskinka med äppelchutney och sirapsstekt kål

Lökgriljerad julskinka med äppelchutney och sirapsstekt kål

Lökgriljerad julskinka är en griljering som ger en ny och fräsch touch men ändå påminner om klassisk griljering på julskinkan.

Julskinka med griljering på kavring, apelsin och kryddnejlika

Det här är en griljering, tänkt för kokt julskinka, gjord på kavring. Den är också kryddad med julsmaker som apelsin och kryddnejlika. Servera den här skinkan med cumberlandsås, eller i en sallad med pickles och cumberlandsås.

Fläskfilégryta med purjolök, fänkål och äpple

Fläskfilégryta med purjolök, fänkål och äpple

Gräddig fläskfilégryta med kanelfräst purjolök och fänkål. Servera med inlagda äpplen.

Senapsbakad och ölkokt saltrulle

Från Tolånga Gård kommer här ett recept på saltrulle kokt i öl och sedan griljerad med senap. Ett spännande komplement till den klassiska julskinkan.

Julgryta med fransyska

Kryddig köttgryta med julsmak av apelsin och kryddnejlika. Serveras med rostade morötter och potatis.

Kanel och fikonbakad lammstek

Kanel- och fikonbakad lammstek

Det här receptet på kaneldoftande lammstek med ben kommer från Nors Gård. Steken tillagas i ugn och serveras med rostade rotfrukter.

Pumpapaj med bacon och purjolök

Matig filodegspaj fylld med rostad butternutpumpa, knaprigt bacon och purjolök. Lika god varm som kall.

Pot au feu med rotfrukter, lök och kryddig lammkorv

Mustig och varm korvgryta med massor av rotfrukter. Serveras med enkel senapskräm.

Bakad hälleflundra med ragu på Pusta-korv och paprika

Charkföretaget Tulip lanserade 2016 en tre nya korvar med svenskt kött. En av dem var Tulip Pusta, som dessutom vann mästartiteln i klassen starkt kryddade korvar under Chark SM samma år. Här har göteborgsbaserade Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, skapat en härlig varmrätt med såväl fisk som en ragu med korv, till semifinalen i Årets Kock 2016.

Bakad morot med isterbands-strössel och ancho-majonnäs

Bakad morot med isterbands-strössel och ancho-majonnäs

Bakad morot med isterbands-strössel och ancho-majonnäs är en läcker liten tapas-rätt, av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015. Servera som tilltugg på festen.

Nya recept

Våra mest populära recept

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis. 

Utvalda recept

Mumiekorvar

Mumiekorvar

Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Rulla till toppen