
Sök bland våra recept
Misogriljerad julskinka
Trött på den gamla vanliga griljeringen till julskinkan med senap och ströbröd? Testa misogriljerad julskinka för en asiatisk touch på julbordet.
Senapsgriljerad julskinka med grönkål, mandel och päron
Här är ett recept på en klassisk senapsgriljerad julskinka. På skinkspadet kan du göra en härlig, varm sallad med grönkål, mandel och päron.
Lökgriljerad julskinka med äppelchutney och sirapsstekt kål
Lökgriljerad julskinka är en griljering som ger en ny och fräsch touch men ändå påminner om klassisk griljering på julskinkan.
Julskinka med griljering på kavring, apelsin och kryddnejlika
Det här är en griljering, tänkt för kokt julskinka, gjord på kavring. Den är också kryddad med julsmaker som apelsin och kryddnejlika. Servera den här skinkan med cumberlandsås, eller i en sallad med pickles och cumberlandsås.
Fläskfilégryta med purjolök, fänkål och äpple
Gräddig fläskfilégryta med kanelfräst purjolök och fänkål. Servera med inlagda äpplen.
Senapsbakad och ölkokt saltrulle
Från Tolånga Gård kommer här ett recept på saltrulle kokt i öl och sedan griljerad med senap. Ett spännande komplement till den klassiska julskinkan.
Julgryta med fransyska
Kryddig köttgryta med julsmak av apelsin och kryddnejlika. Serveras med rostade morötter och potatis.
Kanel- och fikonbakad lammstek
Det här receptet på kaneldoftande lammstek med ben kommer från Nors Gård. Steken tillagas i ugn och serveras med rostade rotfrukter.
Pumpapaj med bacon och purjolök
Matig filodegspaj fylld med rostad butternutpumpa, knaprigt bacon och purjolök. Lika god varm som kall.
Pot au feu med rotfrukter, lök och kryddig lammkorv
Mustig och varm korvgryta med massor av rotfrukter. Serveras med enkel senapskräm.
Bakad hälleflundra med ragu på Pusta-korv och paprika
Charkföretaget Tulip lanserade 2016 en tre nya korvar med svenskt kött. En av dem var Tulip Pusta, som dessutom vann mästartiteln i klassen starkt kryddade korvar under Chark SM samma år. Här har göteborgsbaserade Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, skapat en härlig varmrätt med såväl fisk som en ragu med korv, till semifinalen i Årets Kock 2016.
Bakad morot med isterbands-strössel och ancho-majonnäs
Bakad morot med isterbands-strössel och ancho-majonnäs är en läcker liten tapas-rätt, av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015. Servera som tilltugg på festen.
Nya recept

Sommarsallad med fläskfilé, gröna bönor och honungsdressing
Testa en fräsch sommarsallad med fläskfilé, gröna bönor och honungsdressing. Ser

Revbensspjäll marinerade i öl med spetskål och citrondressing
Förkoka revbensspjäll och marinera i mörkt öl och kryddor. Då gör du dessa goda revbensspjäll marinerade i öl med spetskål och citrondressing.

Quiche Lorraine med spenat, purjolök och sidfläsk
Detta härliga recept på quiche Lorraine med spenat, purjolök och sidfläsk är framtaget av danske kocken William Milsted.

Grillspett med sommargrönsaker, fläskfilé och lever
Prova något annorlunda – som dessa härliga grillspett med sommargrönsaker, lever och fläskfilé.

Fläsksida med jamaikansk krydda, rotfruktspommes och aioli
För den som är förtjust i knaprig svål är denna fläsksida med jamaikansk krydda, rotfruktspommes och aioli himmelriket.

Spröda snacks med fläsksvål, smågurkor och grönpepparmajonnäs
Bjud på en fräsch och lättsam rätt till sommarmiddagen. Som dessa spröda snacks med fläsksvål, smågurkor och grönpepparmajonnäs.
Våra mest populära recept

Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Stekt oxfilé i skivor
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.

Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.
Utvalda recept

Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.