
Sök bland våra recept
Rökig svampbuljong med fläskdumplings och gomadressing
Fräs kött, svamp, lök och vitlök tillsammans i smör och olja tills allt blivit mjukt och följsamt. Lägg över i en stor kastrull, häll på …
Rödbetsrisotto med isterband och getost
Smält smör i en traktörpanna eller vid kastrull. Lägg i lök, vitlök och rödbetor och låt dem mjukna men inte få färg. Lägg i ytterligare …
Shepherds Pie med selleri och bönor
Värm ugnen till 185°C. Fräs färsen i olja och smör och lägg över den i en gryta. Fräs lök, vitlök och morötter, lägg över …
Pytt i panna på rester och rotsaker
Hetta upp en stekpanna och stek kött, rökt fläsk, lök och vitlök, rotfrukter och blomkål i smör i omgångar på medelvärme. Så fort en ingrediens …
Marockansk lammtagine
Värm ugnen till 200°C. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Bryn kött och pumpa i omgångar och lägg över i en ugnssäker …
Lasagne med lammfärs, fårost och vitkål
Vitkålssallad med dressing: Rör ihop grädde, vinäger och citronsaft. Pressa ner vitlöken och rör ner parmesanosten. Låt dressingen stå i rumstemperatur att tjockna i minst …
Falukorvsgryta med grönsaker
Dra skinnet av falukorven och skär den i munsbitar. Hetta upp smör och olja i en stor kastrull. Fräs sedan potatis, lök, morötter och blomkål …
Daal med röda linser
Om daal är en soppa eller en gryta låter vi vara osagt. ”När man gör en gryta så är tiden viktig. Ju längre grytan får koka och ju längre den får stå desto godare blir den faktiskt” säger Anette Rosvall. ”Man brukar säga att smakerna gifter sig, men kanske de bara trivs bättre ihop ju längre de får umgås vad vet jag?” Den här grytan (eller soppan) har dock extra allt.
Borsjtj - Rödbetssoppa med saltgurka, smetana och sidfläsk
Det här är rysk rödbetssoppa på Anette Rosvalls vis med sidfläsk som stekts krispigt. Klassiska tillbehör som saltgurka och smetana serveras till.
Soppa med frikadeller och stjärnpasta
Frikadeller: Lägg brödbitarna i en skål och häll på grädden. Tillsätt lök och vitlök, salt och peppar och låt stå och dra i ca 15 …
Ragu på oxbringa och baljväxter med variation på gulbeta
Den 7 maj 2019 gick tävlingen Årets Kockelev av stapeln. Här hittar du vinnarreceptet Ragu på oxbringa och baljväxter med variation på gulbeta, av Eric Hristov.
Ugnslagad kotlettrad med svampsås, rotselleripuré och rödlöksmarmelad
Läckert så det står det härliga till när Anette Rosvall bjuder in till middag! Detta recept med svenska råvaror och svensk benfri kotlettrad passar fint när man vill äta söndagsstek på nytt vis.
Billig vardagsmat
Nya recept

Senapsstekta fläskkotletter med pasta och smörstekt purjolök
Dessa senapsstekta fläskkotletter med pasta och smörstekt purjolök är en god middagsrätt som är enkel att laga.

Ramen med fläskkotlett och shiitake
Nudlar, kött, svamp och grönsaker i en buljong blir denna ramen med fläskkotlett och shiitake. Gott och värmande.

Tortillas med strimlat innanlår av skinka, kål och hummus
Plockmat är perfekt fredagsmat. Varför inte svänga ihop denna goda rätt och fylla tortillas med strimlat innanlår av skinka, kål och hummus?

Thailändsk sallad med risnudlar, wokad fläskfärs och kål
Precis som i all mat från det thailändska köket går denna sallad med risnudlar, wokad fläskfärs och kål snabbt att tillaga. Förbered gärna ingredienserna

Wok med strimlat innanlår av skinka, matvete och yoghurt med örter
Denna wok med strimlat innanlår av skinka, matvete och yoghurt med örter är en god rätt att svänga ihop till kvällens middag.

Grillkorv med varm kålsallad och blåmögelost
Grillad korv är väl alltid en favorit? Denna grillkorv med varm kålsallad och blåmögelost sätter piff på den vanliga grillkorven.
Våra mest populära recept

Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Stekt oxfilé i skivor
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.

Flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås
Till detta recept på flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås bryner man först köttet i en stekpanna och lagar sedan klart det i ugnen.
Utvalda recept

Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.