Sök bland våra recept​

Rökig svampbuljong med fläskdumplings och gomadressing

Fräs kött, svamp, lök och vitlök tillsammans i smör och olja tills allt blivit mjukt och följsamt. Lägg över i en stor kastrull, häll på …

Rödbetsrisotto med isterband och getost

Smält smör i en traktörpanna eller vid kastrull. Lägg i lök, vitlök och rödbetor och låt dem mjukna men inte få färg. Lägg i ytterligare …

Shepherds Pie med selleri och bönor

Värm ugnen till 185°C. Fräs färsen i olja och smör och lägg över den i en gryta. Fräs lök, vitlök och morötter, lägg över …

Pytt i panna på rester och rotsaker

Hetta upp en stekpanna och stek kött, rökt fläsk, lök och vitlök, rotfrukter och blomkål i smör i omgångar på medelvärme. Så fort en ingrediens …

Marockansk lammtagine

Värm ugnen till 200°C. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Bryn kött och pumpa i omgångar och lägg över i en ugnssäker …

Lasagne med lammfärs, fårost och vitkål

Lasagne med lammfärs, fårost och vitkål

Vitkålssallad med dressing: Rör ihop grädde, vinäger och citronsaft. Pressa ner vitlöken och rör ner parmesanosten. Låt dressingen stå i rumstemperatur att tjockna i minst …

Falukorvsgryta med grönsaker

Dra skinnet av falukorven och skär den i munsbitar. Hetta upp smör och olja i en stor kastrull. Fräs sedan potatis, lök, morötter och blomkål …

Daal med röda linser

Om daal är en soppa eller en gryta låter vi vara osagt. ”När man gör en gryta så är tiden viktig. Ju längre grytan får koka och ju längre den får stå desto godare blir den faktiskt” säger Anette Rosvall. ”Man brukar säga att smakerna gifter sig, men kanske de bara trivs bättre ihop ju längre de får umgås vad vet jag?” Den här grytan (eller soppan) har dock extra allt. 

Borsjtj - Rödbetssoppa med saltgurka, smetana och sidfläsk

Det här är rysk rödbetssoppa på Anette Rosvalls vis med sidfläsk som stekts krispigt. Klassiska tillbehör som saltgurka och smetana serveras till. 

Soppa med frikadeller och stjärnpasta

Frikadeller: Lägg brödbitarna i en skål och häll på grädden. Tillsätt lök och vitlök, salt och peppar och låt stå och dra i ca 15 …

Ragu på oxbringa och baljväxter med variation på gulbeta

Den 7 maj 2019 gick tävlingen Årets Kockelev av stapeln. Här hittar du vinnarreceptet Ragu på oxbringa och baljväxter med variation på gulbeta, av Eric Hristov.

Ugnslagad kotlettrad med svampsås, rotselleripuré och rödlöksmarmelad

Läckert så det står det härliga till när Anette Rosvall bjuder in till middag! Detta recept med svenska råvaror och svensk benfri kotlettrad passar fint när man vill äta söndagsstek på nytt vis.

Nya recept

Våra mest populära recept

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Utvalda recept

Mumiekorvar

Mumiekorvar

Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Rulla till toppen