
Sök bland våra recept
Allt i ett-gryta med högrev
Nog är det härligt att kunna tillaga hela middagen i en och samma gryta! Högrev är ett kött som behöver ganska lång koktid, men sista momentet går i den här rätten går snabbt. Receptet kan dubbleras.
Ost- och skinksallad Parisienne
Denna ost- och skinksallad Parisienne är en klassisk sallad från det franska köket. Servera den en fin sommardag som en lättare middag.
Fläskkotlett med äppelsky
En fläskkotlett med äppelsky och rejäl fettrand kan du tillaga så här. Då värms köttet sakta upp och fettet smälter ut vilket ger fin smak under stekningen.
Köttfärssås med rödvin
Ibland längtar man efter variation, och vill ha en ny variant på köttfärssås är det här rätten för dig. Den är härligt färgglad av morot och tomat, och doftar av rött vin.
Osso buco
Denna Osso buco är ett klassiskt recept från det italienska köket. Här får skivor av kalvlägg får sjuda med grönsaker till en härlig gryta.
Bruschetta med lammtunga
Lammtunga är en riktig delikatess. Här serveras den som topping på en bruschetta. En perfekt förrätt eller bufférätt.
Wokad kotlett med grönsaker
För att köttet ska passa bäst att woka skärs det i lövtunna skivor, som har kort tillagningstid. Förbereder du marineringen är det här en snabblagad rätt.
Kokt rimmad oxbringa med pepparrotssås
Oxbringans kött är rikt på bindväv, och passar utmärkt att koka. Använd det här receptet som grundrecept för hur du kokar rimmad oxbringa.
Lammstek med potatisgratäng
Lammsteken lämpar sig för helstekning i ugn. Bind gärna upp kött som ska stekas som hel stek. En fransk potatisgratäng är ett klassiskt tillbehör. Det här receptet kan du använda som grundrecept för ugnsstekt lammstek. Receptet kan dubbleras.
Bräserad oxkind med rödvinssås
Det här receptet kan du använda som grundrecept när du ska tillaga oxkind. Det här är riktigt långkok, och på köpet får du stomme till en läcker sås och kan sedan komplettera rätten med tillbehör. Förslag på tillbehör i ingredienslistan.
Stekt lövbiff med kryddsmör
Stekt lövbiff med kryddsmör passar till helg och varför inte till nyår? Det här receptet kan du använda som grundrecept för att steka lövbiff.
Karré med dijon- och grönpepparsås
Vanlig stekt fläskkarré i skivor får ett lyft av den här mustiga såsen med dijonsenap och grönpeppar. Självklart kan du även grilla köttet, om du har tillgång till utegrill och det är säsong.
Nya recept
Glaserad lammfilé och ragu på citronrimmad gurka, bönor och svamp
Värm ugnen till 175º. Fräs lök och vitlök i smör och häll på buljong. Lägg i dillstjälkar (spara vipporna till glaze). Häll buljongblandningen i en …
Glaserad oxfilé med Waldorfsallad
En läcker liten förrätt, som gjord för en helgmiddag på vintern, eller varför inte som inledning på nyårsmiddagen? Tack vare att den glaseras håller oxfilén för att göras klar i förväg. till köttet serveras en välsmakande sallad på selleri, äpple och valnötter. Det var lyxhotellet Waldorf-Astoria i New York som började servera den här läckra salladen redan 1896. Än i dag serveras den på hotellet! I Sverige gör vi den på rotselleri, eftersom det blev fel när receptet skulle översättas till svenska. ’Celery’, alltså blekselleri, blev rotselleri.

Anticuchos de corazon – grillspett med nöthjärta
I Anderna serveras de här grillspetten som gatumat i nästan varje gathörn, ungefär som vi äter korv med bröd. Ett bra sätt att ta tillvara en ovanlig styckningsdel som nöthjärta. Om du inte vågar dig på hjärta blir receptet gott även med tärningar av biff.

Slottstek
En riktig söndagsstek som serveras med sin speciella sås som smaksätts med ansjovis. Medan steken puttrar i sin gryta hinner du pyssla ihop alla klassiska tillbehör. Det här smakar precis som hemma hos farmor eller mormor.
Helstekt biff på sparris- och potatissallad med yoghurt
Värm ugnen till 125°. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat, sätt i en köttermometer och stek till 65°innertemperatur. Ta ut och låt svalna. Kryddblandning …

Chèvrefylld lövbiff med pastapytt
Lövbiff med fyllning känns extra festligt, kanske till fredagsmyset? Servera en pytt på vitaminrika grönsaker och pasta till.
Våra mest populära recept

Stekt oxfilé i skivor
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.

Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Grytstek av fransyska
Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.
Utvalda recept

Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.