Ost- och skinksallad Parisienne

Det här är en klassisk sallad från det franska köket. Servera den en fin sommardag när du kan hitta fina blad av huvudsallad. 

Ingredienser

4 portioner

400 g kokt skinka, i frimärksstora skivor
200 g emmentaler, i strimlor
4 färska champinjoner, i skivor
½ grönsalladshuvud
2 hårdkokta ägg, i klyftor
2 tomater, i klyftor

Dressing:
2 msk olivolja
1 tsk vinäger
salt och malen vitpeppar
1 tsk dijonsenap
örtkryddor eller hackad persilja

Gör så här

Lägg salladsbladen i bottnen på fyra djupa tallrikar. Lägg på skinka, ost och champinjoner.

Dekorera med ägg och tomat.

Blanda samman ingredienserna till dressingen och droppa över salladen före servering.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top