
Sök bland våra recept
Grillad pluma med ljummen potatis- och paprikasallad
Pluman är en saftig och mör fjäderformad styckningsdetalj från grisens framdel. Den passar att bräsera eller grilla.
Grillad pingvinklubba med salsa
Pingvinklubban är en ny, rolig styckningsdetalj som du kan förbeställa i chakdisken eller hos din kötthandlare. Detaljen är svålfri och består av läggkött med ett litet ben att hålla i. Den passar att förkoka och sedan grilla, elle som här, grillas och tillagas klar i ugn. En läcker salsa blir ett fint tillbehör.
Skinkmacka med rödbetsmarmelad
När du vill göra dig en riktigt god skinkmacka på vörtbröd kan du förgylla den med mustig rödbetsmarmelad.
Skinkmacka med coleslaw på grönkål
När det är säsong för grönkål kan du göra den här goda salladen. Den passar extra bra ihop med julskinka. Servera den här goda mackan till lunch eller kväll.
Julens skinkmacka med oströra
Julskinka, ost, senap och ruccola lägg till några knäckebröd och smör. Vips så har du rört i hop Julens skinkmacka med oströra!
Helstekt kotlettrad med variation på kål, hasselbackspotatis och bearnaisesås
När du steker kotlettrad som får ha kvar ben, fett och svål får du ett utomordentligt välsmakande kött. Fettet smälter ut och gör köttet smältande mört och saftigt. Benen tillför umami-smak. Och den knapriga svålen är en delikatess i sig. Servera med en ljuvlig variation på kål.
Lammrostbiff med smörsvängda betor, sky och getost
En höstlig middag med lammrostbiff och betor med smulad getost.
Helstekt rostas med potatis- och jordärtskocksgratäng och rödvinssås
Detta recept på helstekt rostas med potatis- och jordärtskocksgratäng och rödvinssås är riktigt festlig middagsmat. Servera på festen eller till nyårsafton.
Matsäcksbullar med skinkfyllning
Jättegoda bullar att ta med som lunch eller mellanmål när du ska ge dig av på utflykt.
Spenatsoppa med rest-topping
Det blir ofta mycket mat över efter julbordet på julafton. Minska ditt matsvinn och laga det här receptet på spenatsoppa med rest-topping.
Flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås
Till detta recept på flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås bryner man först köttet i en stekpanna och lagar sedan klart det i ugnen.
Hamburgare med coleslaw
Strimla vitkålen till coleslaw fint, blanda strimlorna med salt i en skål och låt stå cirka en timme för att mjukna. Forma färsen till fyra …
Nya recept

Kålpudding
Kålpudding är en härlig husmansrätt som du kan passa på att laga under hösten när vitkålen är som finast.

Lammsouvas provençale
Lammsouvas provencale är en fransk klassiker med smak av svensk vildmark. Souvas brukar vanligtvis vara saltat och lätt rökt renkött.

Gözleme med två olika fyllningar
Fyll dessa Gözleme med två olika fyllningar, en med köttfärs och en med spenat och fetaost. Gözleme är turkiska flatbröd, här tillagade på stekhäll.

Bao med sötsyrligt fläsk, nötter och gurka
Bao med sötsyrligt klibbigt fläsk nötter och gurka är en vietnamisisk rätt. Det är ångade luftiga bullar som fylls med läckra tillbehör.

Okonomiyaki – japansk kålpannkaka
Okonomiyaki är en japansk kålpannkaka som serveras med bland annat bacon, okonomiyakisås och koriander.

Biff Rydberg på stekhäll
Biff Rydberg på stekhäll är kanske världens godaste rätt och som gjord för att tillaga på en stekhäll. Allt-i-ett-lyx, helt enkelt.
Våra mest populära recept

Grytstek av fransyska
Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.

Stekt oxfilé i skivor
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.
Utvalda recept

Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.