Dag 1:
Lägg den torkade frukten i blöt i konjak eller sherry över natten.
Dag 2:
Värm ugnen till 125˚. Smörj formen. Lägga njurtalgen i frysen en liten stund, så går den lättare att riva. Smula brödet.
Vispa samman ägg, socker och honung. Tillsätt citronskal, brödsmulor, äpple och den blötlagda frukten med sin sprit. Riv ner njurtalgen på den fina sidan av rivjärnet. Blanda mjölet med bakpulver och kryddor i en skål, sikta ner det i smeten och rör sedan tills en homogen smet.
Häll smeten i formen och täck med aluminiumfolie. Ställ formen i en liten långpanna och placera den på ugnsgallret i nedre delen av ugnen. Häll därefter i hett vatten i formen. Grädda puddingen i vattenbad i 4−5 timmar. När innertemperaturen är 85˚ är puddingen färdig. Låt den svalna i formen.
Låt puddingen stå i kylen i 4−5 veckor och mogna.
Servering:
Värm ugnen till 125°. Ställ in en liten långpanna med vatten i ugnen, och placera puddingen i formen. Sänk ugnstemperaturen till 90° och ånga puddingen ca 1 timme i vattenbad.
Brandy butter:
Låt smöret bli rumstempererat. Vispa sedan smör och florsocker fluffigt, tillsätt brandy och fortsätt vispa tills blandningen har en slät konsistens.
Servera puddingen varm med rumsvarmt brandy butter.