Vitlökssoppa med lammfärsspett
Nog känns det lite vardagslyxigt att servera läckra små spett till en tallrik soppa. Värmande en kylig dag.
Rosmarinstekt lammstek
Rosmarin är en välkänd lammkrydda. Här får en stor, härlig stek smak av den välsmakande örtkryddan. Receptet är för 10 portioner.
Sesamkryddad lammytterfilé med äppel- och tomatcocktail och tortillachips
När det går emot höst är det skönt att tända ljus och bjuda på en god middag. Nu är äpplena som bäst, och passar fint i en cocktail serverad till lammkött.
Citronmarinerade dubbla lammkotletter
Dubbla lammkotletter har ett fint litet ben i mitten, och goda att knapra på, när man skurit loss det fina köttet. Här serveras kotletterna med ugnsstekt potatis och zucchini.
Provençalska lammfärsspett med bön- och couscoussallad
En snabblagad vardagsmiddag med spett, couscoussallad och fräsch yoghurt.
Dillstekta lammfärsbiffar med potatissallad och gurksallad
Så här gör du dillstekta lammfärsbiffar med potatissallad och gurksallad.
Lammytterfilé med rabarber och kikärter
Den putsade kotlettraden av lamm brukar säljas under namnet ytterfilé. Den är inte lika mör som filén, men både snabblagad och lättlagad. Det här receptet kan du använda som grundrecept om du vill helsteka lammytterfilé i ugn.
Dillstekta lammfärsbiffar med tomat- och vitlöksbuljong, ljummen citrusbönsallad och örtpolenta
Lammfärbiffar som vänds i hackad dill och serveras med polenta, tomatbuljong och en fräsch citrussallad.
Lammjärpar med gurkyoghurt och bulgursallad
Laga goda järpar av lammkött och servera dem till en läcker sallad på bulgur med sval gurkyohurt som sås.
Ugnsbakad lammytterfilé med potatispuré, råkorv och rödvinssky
En riktigt tjusig festrätt på lammytterfilé och råkorv. Välj gärna en korv kryddad med örter som passar till lamm som timjan eller rosmarin.
Nils-Emils lammgryta med Karl Johan-svamp
Det här är en riktigt klassisk höstgryta med lamm och Karl Johan-svamp som serveras med höstens goda, färska bönor.
Helstekt lammytterfilé med gräddkokt brysselkål och citruskryddad potatiskaka
Lammytterfilé kallas den putsade kotlettraden av lamm. Skivorna blir ungefär lika stora som skivor av stor fläskfilé, och är köttet är mycket mört. Gott till är en gyllene potatiskaka och gräddkokt brysselkål.
Laga något gott med…
Nya recept
Koreansk fusion-burgare med misomajonnäs
Sväng ihop en god koreansk fusion-burgare med misomajonnäs till middagen. Här möts koreanska smaker i en amerikansk hamburgare.
Påskragu på oxsvans med apelsin och kanel
Har du testat att laga oxsvans? Denna påskragu på just oxsvans har smaker av apelsin och kanel och är mustig och värmande.
Lammfärspaj med spenat och vårprimörer
Haka inte upp dig på lammsteken i påsk. Testa den här lammfärspajen med spenat som kommer göra succé på buffébordet.
Lågtempad skinkstek med vitlök, örter, rostad citron och vit balsamicosky
En lågtempad skinkstek med vitlök, örter, rostad citron och balsamicosky är en perfekt ersättare för lammsteken i påsk.
Ärtor Française med knaperstekt fläsk och ugnsbakad potatis
Ärtor Française med knaperstekt fläsk och ugnsbakad potatis är en härlig vår- och sommarrätt som är lite lättare med massor av god smak.
Kryddiga fläskkotletter med jordärtskockor och tomatsalsa
Dessa kryddiga fläskkotletter med jordärtskockor och tomatsalsa är en rätt som både bjuder på härliga smaker och viss hetta.
Våra mest populära recept
Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.
Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.
Stekt oxfilé i skivor
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.
Utvalda recept
Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.
Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.
Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.