Recept
  • Griskött

  • Nötkött

  • Lammkött

  • Kalvkött

  • Chark

  • Typ av måltid

  • Säsong / Tema

  • Tillagning

  • Kriterier

  • Världens kök

Fläskkotlett med lavendelhonung, grillad citron och caponata med rostade pinjenötter.

Fläskkotlett med lavendelhonung, grillad citron och caponata med rostade pinjenötter.

Detta härliga recept på fläskkotlett med lavendelhonung och caponata passar bra att servera till påsk.

Baconlindad fläskfilé med lönnsirapsbakad fänkål, äpplen och pikant dijonkräm.

Baconlindad fläskfilé med lönnsirapsbakad fänkål, äpplen och pikant dijonkräm.

Daniel Crespis recept på baconlindad fläskfilé med lönnsirapsbakad fänkål beskriver han själv så här: Juiceig fläskfilé bakad med dijonsenap och lindad i rejäla mängder rökigt bacon blir en smakbomb och spelar utmärkt mot sötsyrliga äpplen och fänkål. 

Påskschnitzel

Påskschnitzel på gris med stekt ägg, sardeller och brynt kaprissmör.

Daniel Crespi har skapat denna påskschnitzel på gris med stekt ägg, sardeller och brynt kaprissmör. Klassisk svensk garnering med en påskig tvist.

Gratäng med råkorvsfräs, färska tortellini, spenat och tomatsås

Gratäng med råkorvsfärs, färska tortellini, spenat och tomatsås

Gratäng med råkorvsfärs och färska tortellini – en utsökt middag! Råkorv är en produkt som vi ser allt fler varianter på. Svenskt mathantverk har utvecklat många fina produkter. Korven behöver inte alltid serveras i sitt skinn, det går även bra att använda innehållet som en redan färdigkryddad färs, som i den här läckra gratängen.

Fläskkarré i ugn

Fläskkarré i ugn, söndagsstek med måndagsrester

Till fläskkarré i ugn väljer du dina favoriter av färska örter, till exempel basilika, persilja, timjan och/eller rosmarin. Köttet räcker till två måltider.

På plåten – fläskkotlett med crunch på äpple och pumpafrön med honungs och senapsrostade rotfrukter

På plåten: fläskkotlett med crunch på äpple och pumpafrön med honungs- och senapsrostade rotfrukter

Fläskkotlett med crunch är en rätt där äpple, senap och honung är goda kamrater till griskött, och där köttet får sällskap av alla smakerna.

Spaghetti all’Amatriciana med gårdagens rester

Spaghetti all’Amatriciana med gårdagens rester

Spaghetti all’Amatriciana med gårdagens rester är både utsökt och resurssmart. Ursprungsreceptet till den här italienska rätten kommer från byn Amatrice.

Rödvinsbrässerad ox- och griskind med tryffelpotatispuré och senapspicklad kålrot

Rödvinsbrässerad ox- och griskind med tryffelpotatispuré och senapspicklad kålrot

Rödvinsbrässerad ox- och griskind med tryffelpotatispuré och senapspicklad kålrot är en god rätt som passar både till påsk och till höstens mustiga långkok.

Frasiga rårakor med pepparrotskräm, sidfläsk, grönkålschips och whiskeylingon

Frasiga rårakor med pepparrotskräm, sidfläsk, grönkålschips och whiskeylingon

Dessa frasiga rårakor med pepparrotskräm, sidfläsk, grönkålschips och whiskeylingon är framtaget av Emilia Nilsson. Perfekt till påskbuffén!

Taco med långbakad fläsksida, hembakt tortillabröd, kål och ärtgucamole

Taco med långbakad fläsksida, hembakt tortillabröd, kål och ärtgucamole

Detta recept på taco med långbakad fläsksida, hembakt tortillabröd, kål och ärtgucamole är framtaget av Emilia Nilsson från Sveriges Mästerkock 2019.

Mini-sliders med skinkröra

Mini-sliders med skinkröra

Släng inte resterna! Dessa mini-sliders med skinkröra är passar fint att servera till nyårsfesten och låter dig ta till vara på både julskinka och grönkål.

Gratäng med julskinkerosor

Gratäng med julskinkerosor

Har du fått rester över från julbordet? Denna dekorativa gratäng med julskinkerosor är perfekt att svänga ihop av julresterna.

Laga något gott med…

NYA RECEPT

Gratäng med råkorvsfräs, färska tortellini, spenat och tomatsås

Gratäng med råkorvsfärs, färska tortellini, spenat och tomatsås

Gratäng med råkorvsfärs och färska tortellini – en utsökt middag! Råkorv är en produkt som vi ser allt fler varianter på. Svenskt mathantverk har utvecklat många fina produkter. Korven behöver inte alltid serveras i sitt skinn, det går även bra att använda innehållet som en redan färdigkryddad färs, som i den här läckra gratängen.

Enchiladas femti-femti med tomatsalsa och rödkålssallad

Enchiladas femti-femti med tomatsalsa och rödkålssallad

I det här receptet med enchiladas femti-femti ersätts hälften av köttet med bönor. I tex mex-köket är det inte ovanligt att man gör så. Det är bra för kroppen också, eftersom den så kallade köttfaktorn hjälper till att ta upp det järnet från vegetabilier.

Gott till grillen

våra mest populära recept

Fläskpannkaka med lingon

Fläskpannkaka med lingon

Fläskpannkaka med lingon är en riktig husmansrätt, som är enkel att tillaga. Perfekt att göra om du fått sidfläsk över och dessutom riktig budgetmat.

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

UTVALDA RECEPT

Glödgrillad entrecotekappa med rostad spetskål

Entrecotekappan är den ganska tunna muskeln som ligger ovanpå entrecoten. Den är ytterst mör och passar perfekt för grillning i het glöd. Här får den sällskap av helgrillad spetskål och ett härligt brynt vitlökssmör.

Scroll to Top