
Tartar på lamm med sotad och picklad lök, mandelcrust och ostmajonnäs
Förrätten i Desirée Jaks nyårsmeny med svenskt kött – tartar på lamm med sotad och picklad lök. Hälften lök och hälften lamm gör den snäll mot plånboken.
Lammtartar på smörstekt bröd med smetana
Thomas Sjögren har skapat denna lammtartar på smörstekt bröd med smetana, cornichons, torkade tomater.
Örtstekt lammstek med gotländsk saffransrisotto
Örtstekt lammstek med gotländsk saffransrisotto och svensk hårdost är en härligt värmande rustik höstmiddag med recept av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.
Lammfärspaj med spenat och vårprimörer
Haka inte upp dig på lammsteken i påsk. Testa den här lammfärspajen med spenat som kommer göra succé på buffébordet.
Ägghalvor med rökt lammröra toppad med stenbitsrom och färska örter
Testa att kombinera lamm och ägg till påsk med de här ägghalvorna med rökt lammröra, toppade med rom, kapris, honung och citron.
Cassoulet med lammlägg
Cassoulet med lammlägg är en traditionell bön- och köttgryta från Languedoc i södra Frankrike , en riktigt mustig och rustik maträtt som värmer gott.
Lammstek med gremolata och grönsaksröra
Den här lammsteken steker du på något lägre temperatur och något längre tid än vanligt. Resultatet blir ett saftigt, vackert rosa kött. till steken serverar vi grönsaker anrättade som vid medelhavet och frisk gremolata.
Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.
Xi’an-nudlar med wokad lammfärs och spiskummin (Zi Ran Yang Rou)
Xi’an-nudlar med wokad lammfärs och spiskummin är ett riktigt smakfyrverkeri, inspirerad av en nudelrätt hos Xi’an-köket i Hägersten
Lammsouvas provençale
Lammsouvas provencale är en fransk klassiker med smak av svensk vildmark. Souvas brukar vanligtvis vara saltat och lätt rökt renkött.
Gözleme med två olika fyllningar
Fyll dessa Gözleme med två olika fyllningar, en med köttfärs och en med spenat och fetaost. Gözleme är turkiska flatbröd, här tillagade på stekhäll.
Rosmarinmarinerade lammspett med gräddfilstzatziki
Rosmarinmarinerade lammspett med gräddfilstzatziki på svensk honung signerad Sofia Henriksson. Servera matvete-tabbouleh med massa härliga örter till!
Laga något gott med…
Nya recept

Fegato alla Veneziana med pressad potatis
Har du smakat Fegato alla Veneziana med pressad potatis? Det är en klassisk italiensk husmansrätt och ett riktigt fint sätt att servera lever på. Fegato alla Veneziana betyder nämligen Venetiansk lever. Man steker skivor av lever tillsammans med smör, olivolja, vitt vin, citron och lök och serverar med pressad potatis.

Ragù Bolognese med pappardelle
Ragù Bolognese med pappardelle är ett riktigt mustigt långkok som får puttra på spisen i flera timmar. Den hemliga ingrediensen som ger ragun sin djupa smak är ungnötslever som tillsammans med blandfärs och rökt sidfläsk ger en härlig smak. Inspiration till det här receptet kommer från det italienska köket där

Blodvåfflor med rårörda lingon, smetana och stekta äpplen
Blodvåfflor med rårörda lingon, smetana och stekta äpplen är som en blandning av blodpudding och våfflor. Man tillsätter blod i våffelsmeten och får på så vis en kul variation av söta våfflor som ger en extra näringskick, samtidigt som den älskas av både stora och små barn. Var kan man

Stekt fläsk med löksås
Stekt fläsk med löksås är en riktigt klassisk husmansrätt. Här serveras mjukstekt lök i en krämig gräddsås tillsammans med knaprigt fläsk.

Tacos med lever och paprikasalsa
Är du sugen på annorlunda och nyttigare tacos? Dessa tacos med lever och paprikasalsa är ett spännande inslag på fredagsmyset.

Fläsklägg med rotmos och grönkålssallad
En riktig klassisker i det svenska husmansköket är fläsklägg med rotmos. Servera med grönkålssallad för lite mer fräschör i rätten.
Våra mest populära recept

Stekt oxfilé i skivor
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.

Grytstek av fransyska
Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.
Utvalda recept

Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.