Recept
  • Griskött

  • Nötkött

  • Lammkött

  • Kalvkött

  • Chark

  • Typ av måltid

  • Säsong / Tema

  • Tillagning

  • Kriterier

  • Världens kök

Tartar på lamm med sotad och picklad lök, mandelcrust och ostmajonnäs

Tartar på lamm med sotad och picklad lök, mandelcrust och ostmajonnäs

Förrätten i Desirée Jaks nyårsmeny med svenskt kött – tartar på lamm med sotad och picklad lök. Hälften lök och hälften lamm gör den snäll mot plånboken.

Lammtartar på smörstekt bröd med smetana, cornichons & torkade tomater

Lammtartar på smörstekt bröd med smetana

Thomas Sjögren har skapat denna lammtartar på smörstekt bröd med smetana, cornichons, torkade tomater.

Örtstekt lammstek med gotländskt saffransrisotto

Örtstekt lammstek med gotländsk saffransrisotto

Örtstekt lammstek med gotländsk saffransrisotto och svensk hårdost är en härligt värmande rustik höstmiddag med recept av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.

Lammfärspaj med spenat och vårprimörer

Lammfärspaj med spenat och vårprimörer

Haka inte upp dig på lammsteken i påsk. Testa den här lammfärspajen med spenat som kommer göra succé på buffébordet.

Ägghalvor med rökt lammröra toppad med stenbitsrom och färska örter

Ägghalvor med rökt lammröra toppad med stenbitsrom och färska örter

Testa att kombinera lamm och ägg till påsk med de här ägghalvorna med rökt lammröra, toppade med rom, kapris, honung och citron.

Cassoulet med lammlägg

Cassoulet med lammlägg

Cassoulet med lammlägg är en traditionell bön- och köttgryta från Languedoc i södra Frankrike , en riktigt mustig och rustik maträtt som värmer gott.

Lammstek med gremolata och grönsaksröra

Den här lammsteken steker du på något lägre temperatur och något längre tid än vanligt. Resultatet blir ett saftigt, vackert rosa kött. till steken serverar vi grönsaker anrättade som vid medelhavet och frisk gremolata. 

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål

Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.

Xi’an-nudlar med wokad lammfärs och spiskummin

Xi’an-nudlar med wokad lammfärs och spiskummin (Zi Ran Yang Rou)

Xi’an-nudlar med wokad lammfärs och spiskummin är ett riktigt smakfyrverkeri, inspirerad av en nudelrätt hos Xi’an-köket i Hägersten

souvas provençale

Lammsouvas provençale

Lammsouvas provencale är en fransk klassiker med smak av svensk vildmark. Souvas brukar vanligtvis vara saltat och lätt rökt renkött.

Gözleme med två fyllningar

Gözleme med två olika fyllningar

Fyll dessa Gözleme med två olika fyllningar, en med köttfärs och en med spenat och fetaost. Gözleme är turkiska flatbröd, här tillagade på stekhäll.

Rosmarinmarinerade lammspett med gräddfilstzatziki

Rosmarinmarinerade lammspett med gräddfilstzatziki

Rosmarinmarinerade lammspett med gräddfilstzatziki på svensk honung signerad Sofia Henriksson. Servera matvete-tabbouleh med massa härliga örter till!

Laga något gott med…

Nya recept

Fegato alla Veneziana med pressad potatis

Fegato alla Veneziana med pressad potatis

Har du smakat Fegato alla Veneziana med pressad potatis? Det är en klassisk italiensk husmansrätt och ett riktigt fint sätt att servera lever på. Fegato alla Veneziana betyder nämligen Venetiansk lever. Man steker skivor av lever tillsammans med smör, olivolja, vitt vin, citron och lök och serverar med pressad potatis.

Ragu bolognese med pappardelle

Ragù Bolognese med pappardelle

Ragù Bolognese med pappardelle är ett riktigt mustigt långkok som får puttra på spisen i flera timmar. Den hemliga ingrediensen som ger ragun sin djupa smak är ungnötslever som tillsammans med blandfärs och rökt sidfläsk ger en härlig smak. Inspiration till det här receptet kommer från det italienska köket där

Blodvåffla med rårörda lingon, smetana och stekta äpple

Blodvåfflor med rårörda lingon, smetana och stekta äpplen

Blodvåfflor med rårörda lingon, smetana och stekta äpplen är som en blandning av blodpudding och våfflor. Man tillsätter blod i våffelsmeten och får på så vis en kul variation av söta våfflor som ger en extra näringskick, samtidigt som den älskas av både stora och små barn. Var kan man

Stekt fläsk med löksås

Stekt fläsk med löksås

Stekt fläsk med löksås är en riktigt klassisk husmansrätt. Här serveras mjukstekt lök i en krämig gräddsås tillsammans med knaprigt fläsk.

Våra mest populära recept

Grytstek av fransyska

Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis. 

Utvalda recept

Mumiekorvar

Mumiekorvar

Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Rulla till toppen