Fransyska med krossad potatis och kålrabbisallad
Fransyska är en styckningsdetalj som även finns på gris. Här serveras denna fransyska med krossad potatis och kålrabbisallad med vinbär och dragon.
Fläsklägg med kål, bränd grädde och senap
Visst finns det fler läckra rätter med fläsklägg än klassisk ärtsoppa eller rotmos. Som dessa fläsklägg med kål, bränd grädde och senap.
Krispiga fläskköttbullar med bakade morötter, tomater och fetaost
Dessa krispiga fläskköttbullar med bakade morötter, tomater och fetaost är en ny och god tappning på köttbullar. Dessa rullas i panko och steks krispiga.
Mustig ragu med fläskkött, pasta och tomatsallad
Släng ihop en jättegod pastarätt! Som en mustig ragu med fläskkött, pasta och tomatsallad.
Köttbullar på fläskfärs med chili, lime och curry
Köttbullar är en riktig klassiker som kan varieras på en mängd olika vis. Här är annorlunda tappning – köttbullar på fläskfärs med chili, lime och curry.
Thailändsk sallad med risnudlar, wokad fläskfärs och kål
Precis som i all mat från det thailändska köket går denna sallad med risnudlar, wokad fläskfärs och kål snabbt att tillaga. Förbered gärna ingredienserna
Frasiga grissvansar med dipp på svarta bönor
Ta tillvara hela djuret – så kallad nose to tail. Prova med vårt recept på frasiga grissvansar med dipp på svarta bönor.
Bakad grissida med sofrito och grillad sallad
Bakad grissida med sofrito och grillad sallad är en god och fräsch middagsrätt där färsk grissida långbakas i ugn.
Stekt grishjärta med kryddiga kikärtor, mynta och stekt kål
Traditionellt brukar grishjärta serveras i gräddsås, men i detta recept på stekt grishjärta med kryddiga kikärtor, mynta och stekt kål får det en ny twist.
Bruschetta med lever, örtsallad och parmesan
Lever är så mycket mer än bara leverpastej på mackan. Prova denna bruschetta med lever, örtsallad och parmesan!
Grillspett med sommargrönsaker, fläskfilé och lever
Prova något annorlunda – som dessa härliga grillspett med sommargrönsaker, lever och fläskfilé.
Spröda snacks med fläsksvål, smågurkor och grönpepparmajonnäs
Bjud på en fräsch och lättsam rätt till sommarmiddagen. Som dessa spröda snacks med fläsksvål, smågurkor och grönpepparmajonnäs.
Laga något gott med…
Nya recept
Tex Mex-soppa med blandfärs, rotsaker och svarta bönor
Denna välsmakande Tex Mex-soppa med blandfärs, rotsaker och svarta bönor är god och lättlagad vardagsmat. Perfekt också till sportlovet att ta med i termos.
Mandelkaka med blåbärskompott, gräddparfait och oxalis
Prova den här efterrätten på nyårsafton – mandelkaka med blåbärskompott och oxalis. Det här är deserten i Desirée Jaks nyårsmeny för Svenskt Kött.
Kotlett med sauterad kål, ärtor och svamp
Kotlett med sauterad kål, ärtor och svamp är huvudrätten i Desirée Jaks nyårsmeny med svenskt kött. I säsong med kål och svamp, svenska ärtor finns i frysen.
Tartar på lamm med sotad och picklad lök, mandelcrust och ostmajonnäs
Förrätten i Desirée Jaks nyårsmeny med svenskt kött – tartar på lamm med sotad och picklad lök. Hälften lök och hälften lamm gör den snäll mot plånboken.
Kroketter på slarvsylta med pepparmajonnäs
Krämiga och frasiga kroketter på slarvsylta passar perfekt som tilltugg till champagne. Första rätten i Desirée Jaks nyårsmeny med svenskt kött.
Lammtartar på smörstekt bröd med smetana
Thomas Sjögren har skapat denna lammtartar på smörstekt bröd med smetana, cornichons, torkade tomater.
Våra mest populära recept
Stekt oxfilé i skivor
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.
Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.
Grytstek av fransyska
Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.
Utvalda recept
Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.
Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.
Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.