Bjud på en fräsch och lättsam rätt till sommarmiddagen. Som dessa spröda snacks med fläsksvål, smågurkor och grönpepparmajonnäs. Fläsksvål som rostats är gott och knaprigt som snacks. Här har vi strött hackad, rostad fläsksvål över en snackstallrik med gurka, rädisor och grönpepparmajonnäs.
Spröda snacks med fläsksvål, smågurkor och grönpepparmajonnäs
Ingredienser
4 personer (som snacks)
Grönpepparmajonnäs:
2 äggulor
2 dl neutral rapsolja
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
½ tsk salt
1 msk torkade grönpepparkorn, malda
Till servering:
12 rädisor
12 smågurkor
50 g hårdost, till exempel Västerbottensost eller Vesterhavsost
4 msk fläsksvålar, grovhackade
Gör så här
Grönpepparmajonnäs: Vispa äggulor, dijonsenap, vitvinsvinäger, salt och peppar. När massan tjocknar droppar du i oljan under konstant vispning. Krydda med mer salt, peppar och vinäger. Det ska vara en god smak av peppar och en tydlig syra från vinägern. Ställ svalt till servering.
Servering: Ta bort topp och rot på rädisorna och skölj dem. Skölj smågurkorna. Riv osten. Hacka fläsksvålarna grovt. Fördela majonnäsen i klickar och lägg rädisorna och smågurkorna ovanpå. Toppa med riven ost och grovhackade fläsksvålar.
Receptet är framtaget av kocken Frida Nilsson.
Receptet är skapat av Frida Nilsson
Frida Nilsson har varit kökschef på MJ’s i Malmö sedan 2017 och 2019 vann hon White Guides Rising Star-pris. Hon har alltid grönsaker i fokus när hon utvecklar nya recept och hon älskar att använda sig av kål i alla dess former. Först därefter väljer hon det kött som hon tycker passar bäst för smakerna i rätten.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Friterade kronärtskockshjärtan med strössel på friterad fläsksvål
Bakad karré med spröda polentachips och chilimajonnäs
Råraka med krispigt fläsk, picklade grönsaker och pepparrotskräm
Pumpapaj med bacon och purjolök
Grillad secreto med chorizoris och romescosås
Lågtempad skinkstek med vitlök, örter, rostad citron och vit balsamicosky