Spröda snacks med fläsksvål, smågurkor och grönpepparmajonnäs | Svenskt Kött

Spröda snacks med fläsksvål, smågurkor och grönpepparmajonnäs

Bjud på en fräsch och lättsam rätt till sommarmiddagen. Som dessa spröda snacks med fläsksvål, smågurkor och grönpepparmajonnäs. Fläsksvål som rostats är gott och knaprigt som snacks. Här har vi strött hackad, rostad fläsksvål över en snackstallrik med gurka, rädisor och grönpepparmajonnäs.

Ingredienser

4 personer (som snacks)

Grönpepparmajonnäs:
2 äggulor
2 dl neutral rapsolja
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
½ tsk salt
1 msk torkade grönpepparkorn, malda

Till servering:
12 rädisor
12 smågurkor
50 g hårdost, till exempel Västerbottensost eller Vesterhavsost
4 msk fläsksvålar, grovhackade

Gör så här

Grönpepparmajonnäs: Vispa äggulor, dijonsenap, vitvinsvinäger, salt och peppar. När massan tjocknar droppar du i oljan under konstant vispning. Krydda med mer salt, peppar och vinäger. Det ska vara en god smak av peppar och en tydlig syra från vinägern. Ställ svalt till servering.

Servering: Ta bort topp och rot på rädisorna och skölj dem. Skölj smågurkorna. Riv osten. Hacka fläsksvålarna grovt. Fördela majonnäsen i klickar och lägg rädisorna och smågurkorna ovanpå. Toppa med riven ost och grovhackade fläsksvålar.

Receptet är framtaget av kocken Frida Nilsson.

Frida Nilsson

Receptet är skapat av Frida Nilsson

Frida Nilsson har varit kökschef på MJ’s i Malmö sedan 2017 och 2019 vann hon White Guides Rising Star-pris. Hon har alltid grönsaker i fokus när hon utvecklar nya recept och hon älskar att använda sig av kål i alla dess former. Först därefter väljer hon det kött som hon tycker passar bäst för smakerna i rätten.

FLER RECEPT

Rulla till toppen