
Sök bland våra recept
Stuvad kalvbräss i krustader
Första delen av det här receptet kan du använda som grundrecept när du vill förvälla kalvbräss, som ofta serveras som förrätt. Stuvningen med bräss kan även serveras i vol-au-vent, eller som fyllning i en omelett.
Gratinerade kotlettmedaljonger
I matlagningssammanhang kallas runda eller ovala köttskivor ibland för medaljonger. Putsad kotlettrad av gris (som ibland säljs under namnet ytterfilé) passar utmärkt att skära till medaljonger. Det här är en snabblagad middag av kotlettmedaljonger under ett härligt gyllene täcke.
Rosmarinmarinerade lammkotletter på potatiskompott
Lägg kotletterna i dubbla fryspåsar. Vispa samman marinaden och häll den över köttet. Se till att det täcker kotletterna runt om. Ställ i kyl 2 …
Modern pressylta
Pressyltan är en klassiker på julbordet. Förr lagades den av grishuvud, men det här är ett mer modernt recept på bogfläsk och kalvrygg.
Bulgarisk soppa
En god, snabblagad och lättlagad vardagssoppa med massor av vitaminer och vacker färg. Barn brukar uppskatta att få stavar av grönsaker vid sidan av soppan att knapra på. Den passar också som liten förrätt, och räcker då till 6−8 personer.
Mozzarellafylld schnitzel med salami
Mozzarellafylld schnitzel med salami är snabblagad och enkel mat. Trots det får man den där riktiga fredagskänslan.
Fetaostfylld lammbringa med tomat och bönsallad
Lammbringa blir fantastiskt god om den får tillagas långsamt i ugn. Då smälter fettet ut och smaksätter köttet. Resultatet blir mört kött i en frasigt hölje. Här får du tips på en god bönsallad och en kräm med basilika att servera till.
Korv- och rotsaksgryta med kikärtor
Varför inte svänga ihop en snabblagad vardagsmiddag på falukorv och kikärtor?
Prinskorv i fullkornsbaguette med gul råraka
Korv med bröd på nytt sätt, kanske för barn? En god, gul råraka kompletterar måltiden.
Pasta Carbonara på rökt picnicbog
I den här rätten gör vi en krämig pasta carbonara på rökt picnicbog. Det blir både gott och snabblagat.
Basilikamarinerad rostbiff med svamprisotto
Rostbiffen i det här receptet kan du tillaga och marinera i förväg. Då behöver du bara tid för att göra risotton samma dag du ska servera den här läckra rätten. Perfekt mat att bjuda på!
Timjansbiffar med vitlöksost och olivtopp
Små munsbitar är trevliga att servera vid en mängd olika tillfällen. Det här är inte svårt att åstadkomma, men smaken är ljuvlig och brukar uppskattas av de flesta.
Nya recept

Stekt eller grillad entrecôte med kryddsmör
Det här receptet kan du använda som grundrecept när du steker (eller grillar) entrecôte i skivor. Här är det innertemperaturen i köttskivan som är avgörande. Tillaga varje skiva efter gästens önskemål om stekningsgrad.

Helstekt kalventrecôte
Entrecôte från kalv har en mycket mildare smak än den från nötkreatur. Oftast blir den allra godast endast kryddad med salt och nymalen vitpeppar. Här krävs en fin balansgång mellan att smaksätta och servera tillbehör som framhäver smaken på köttet istället för att kryddorna och tillbehören tar över. Det här receptet kan du använda som grundrecept när du vill steka kalventrecôte i hel bit.

Oxbringa med rotsaker
Oxbringa säljs ofta rimmad ute i butik, men skulle du hitta färsk oxbringa är det här ett enkelt och gott sätt att tillaga den. Ett riktigt långkok med härliga rotfrukter.

Biff med gorgonzolasås
Den här rätten är en riktig klassiker. Biff stekt i skivor och serverad med en härlig gorgonzolasås och pasta. Snabblagat och perfekt för fredagsmyset.
Skinkfärsburgare med koriander, salvia och svartpeppar
Skinkfärs är en ganska lyxig produkt, som kan användas till mycket. Här serverar vi den som en läcker och välkryddad burgare mellan bröd.
Myntakryddade minibiffar på lammfärs
De här små minibiffarna är perfekt mingel-mat. Erbjud gästerna små gafflar eller träpinnar att äta med. Biffarna passar också på buffé, och receptet kan dubbleras.
Våra mest populära recept

Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.

Grytstek av fransyska
Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Stekt oxfilé i skivor
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.
Utvalda recept

Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.