Sök bland våra recept​

Köttfärssås Bolognese

Det som gör en äkta köttfärssås Bolognese så god är kryddningen. Morot, rotselleri och vitlök är ett måste. Receptet kan dubbleras, så varför inte göra dubbel sats och få mat till två måltider på en gång?

Skinkwok med nudlar

Med strimlat kött och en påse färdiga wokgrönsaker fixar du snabbt den lyxigaste skinkwok. En perfekt fredagsrätt. 

Ljummen lammytterfilé med somrig jordgubbs- och dinkelsallad

Ljummen lammytterfilé med somrig jordgubbs- och dinkelsallad

Ljummen lammytterfilé med somrig jordgubbs- och dinkelsallad är perfekt att laga på sommaren då man kan njuta av både jordgubbar och sockerärtor.

Skinkstrimlor i gräslökssås

En god sås till pasta på skinkstrimlor, senap och blekselleri, som kan vara bra som omväxling till klassiska pasta-såser. Tack vare att köttet strimlas får det kort tillagningstid, och rätten blir en snabblagad vardagsmiddag. 

Köttfärsfylld bakpotatis

Det här är en liten och god rätt, som du kan servera som lätt lunch, kvällsrätt eller kraftigt mellanmål. Ett bra sätt att ta tillvara rester av köttfärssås eller köttfärsröra. 

Citronmarinerad rostbiff med chèvre- och mandelkräm

Det här är en perfekt rätt att ställa fram på en buffé. Rostbiffen kan du köpa färdig eller laga själv, se länkade recept. 

Tacos med rostbiffsfyllning och äppelskivor

Tacos med rostbiffsfyllning och äppelskivor

Prova en ny variant på tacos – tacos med rostbiffsfyllning och äppelskivor.

Lövbiff med mozzarellatopping och risotto

Medan risotton sjuder, och du rör om då och då, passar det fint att pyssla ihop lövbiffen, som sedan bara ska gratineras hastigt före servering. En riktig festmåltid som du lagar på en halvtimme.

Högrevsstek i panna

Den här steken sta stå och puttra på spisen under lock i fuktig värme. När köttet är mört har du fått en mustig tomatsås på köpet och dessutom ett välsmakande kött. Servera gärna gnocchi till – även om såväl ris som potatis smakar bra.

Grillad förkokt oxbringa med coleslaw

Oxbringa kanske inte hör till det du är van att lägga på grillen, men det här är verkligen något för sommarens grillmiddagar. Förkoka köttet och lägg det i press dagen före. Det fungerar lika bra med färsk som rimmad oxbringa. Sedan är det bara att göra en härlig coleslaw och grilla köttet.

Skink- och potatisterrin med julrester

Skink- och potatisterrin med julrester

Den här terrinen kan du göra av överbliven julskinka eller annan kokt, rimmad skinka. Den passar också bra att laga om du har överblivet potatismos på lut. 

Köttbullemacka

Köttbullemacka

Om du har några köttbullar över som ligger och skräpar i kylen kan du ta dem tillvara på en god köttbullemacka med marinerade morötter och groddar. 

Nya recept

Skinksås med tomatpasta

Pasta med skinksås brukar vara en favorit, särskilt för barn. Här en lite annorlunda variant med pasta som kryddas med tomat. Färdigköpt ostsås gör det här till en snabbmiddag. 

Färsbiffar med dragon och senap

Blanda samman färs, salt och peppar. Tillsätt ägg och mjölk, och arbeta färsen smidig. Blanda ner lök, senap och dragon. Forma 8 biffar. Stek biffarna …

Vinbondens köttgryta

Vinbonden kokar självklart sina grytbitar i rött vin. Märgpipa eller bog behöver sjuda länge innan köttet är mört, vilket ger en mustig gryta med fin smak. 

Falsk pekinganka

I Kina serveras pekinganka med olika grönsaker och lotuspannkakor. Här är en fuskvariant på fläskkött 

Våra mest populära recept

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis. 

Grytstek av fransyska

Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Utvalda recept

Mumiekorvar

Mumiekorvar

Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Rulla till toppen