
Sök bland våra recept
Lammgryta med vin och oliver
Lammbog med ben är en trevlig styckningsdetalj som passar fint att laga gryta av. Benen ger fin umamismak till buljongen. Vin, senap, dragon och vitlök gör att den här grytan känns som en fläkt från Medelhavet. Receptet kan dubbleras.
Burritos med nötkött och krämig avokadosalsa
I tex mex-köket är det populärt med burritos, vilket är ett lätt grillat tortillabröd med fyllning. Dessa burritos med nötkött och krämig avokadosalsa fyller vi med också med fräscha grönsaker.
Mustig rot- och grönsakssoppa med falukorv
Den här soppan gör du snabbt och enkelt om du har en matberedare till hands. Något längre tid tar det att strimla grönsaker och rotfrukter för hand, men soppan blir hur som helst lika god.
Lammstek fylld med mynta- och citronpesto
Urbenad lammstek har en hålighet i mitten som passar fint att fylla med kryddor. Här har vi valt en smakrik pesto på mynta och citron. Gott till är mjälla haricots verts.
Burgundisk skinkgryta
Den här grytan har den berömda boeuf Bourgignon som förebild, fast här använder vi griskött istället för nötkött. Då förkortas koktiden och du får en ny, spännande smak.
Porterstek
Kött med mycket bindväv och lite fett behöver sjuda länge för att bli mört och välsmakande. Här får köttet smak av såväl vinbärssaft som porter. Ofta säljs nätade stekar av nötkött under namnet ’nötstek av bog’ eller ’nötstek av fransyska’. Det är en sådan bit du ska använda till porterstek.
Kalvsadel med gräddsås
Att tillaga en hel kalvsadel kräver lite matlagningsvana, men följer du receptet får du ett lyckat resultat. O, så gott det blir!
Kokoswok med strimlat fläskkött
Strimlat kött har kort tillagningstid, så det här är en både välsmakande och snabblagad wok. Använd strimlor av färsk skinka (skinkschnitzel) eller av putsad kotlettrad (ytterfilé av gris).
Bakad potatis med oströra och bacon
Bakad potatis med oströra och bacon är en lättlagad lunch eller ett enkelt kvällsmål.
Asiatiska revbensspjäll char siu
Dessa asiatiska spjäll char siu görs av tjocka revbensspjäll och serveras med äggnudlar och wokade grönsaker.
Skinkrullar med ärtskott och mango chutney
Dessa enkla skinkrullar med ärtskott och mango chutney kan serveras som förrätt, mingelmat eller på buffé.
Ciderkokt skinka
Äpple och griskött passar fint ihop. Här kokar vi en stek av skinka i äppelcider, och kokspadet tas tillvara i en härlig sås.
Nya recept
Engelsk rostbiff
Det här receptet kan du använda som grundrecept om du vill laga engelsk rostbiff, dv s rostbiff som är näst intill genomstekt och bara lätt rosa i mitten. Du kan servera den varm eller kall. Kall rostbiff är jättebra bjudmat på buffé, och vill du göra den extra festlig kan du servera den som rulader med fyllning. På bilden ser du en rostbiffsrulad på kall rostbiff. Den är fylld med en kräm på fäskost och solroskärnor.

Pepparstekt karré med potatis-fetaost-auberginegratäng och ingefärssyltad muscatpumpa
Det här är en riktig festmiddag med en älskad styckningsdel, fläskkarré.

Pumpasoppa med strimlad kassler
Kassler är en praktisk och användbar styckningsdetalj som passar fint att använda till lite av varje . Här i en soppa.
Dillmarinerad kotlettrad
En jättegod rätt, som antingen serveras varm eller kall. Den får en härligt somrig smak av dillen och den kalla gräddfilssåsen.

Kumminfläsk med surkål
Värm ugnen till 175°. Skär igenom svålen i ca 1 cm breda ränder. Häll vattnet i en form anpassad till storleken på köttet. Lägg det …
Hamburger de France
En hamburgare med inspiration från franska smaker som brie, vinägrett och fransk senap. Kul omväxling till klassiska hamburgare.
Våra mest populära recept

Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Grytstek av fransyska
Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås
Till detta recept på flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås bryner man först köttet i en stekpanna och lagar sedan klart det i ugnen.
Utvalda recept

Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.