Värm ugnen till 175°. Koka matvetet enligt anvisningarna på förpackningen. Ställ åt sidan. Klä en plåt med bakplåtspapper.
Lägg morot, zucchini och lök i en bunke. Tillsätt vitlöken, blanda ner nötfärsen och kokt, kallt matvete. Knäck äggen i en liten skål och blanda samman med tomatpuré, salt och peppar. Rör ner blandningen i färsen i bunken och rör till en homogen färs.
Lägg färsen på plåten och forma till en limpa. Pensla köttfärslimpan ordentligt runt om med olivolja. Ställ in plåten med köttfärslimpan mitt i ugnen och tillaga i 40–45 min eller tills den är genomstekt, innertemperatur 72°.
Rotfruktsstomp: Koka rotfruktsbitarna mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa dem grovt med en rotfruktsstöt. Blanda ner olivolja, citronsaft, citronskal och persilja. Krydda med salt och peppar.
Koka ärterna hastigt i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och blanda ner smör.
Servering: Servera köttfärslimpan med stomp och ärter.