
Sök bland våra recept
Revbensspjäll och sidfläsk med potatissallad och ramslökskräm
En läcker rätt att servera som sommarlunch när man har många gäster. Receptet kommer från Fredrik Anderssons, Sveriges Köttkock 2009, lunchmeny på Sveriges Grisföretagares stämma 2010, inspirerat av farmor Margits sommarmat.
Cajsa Wargs kryddskinka
Cajsa Wargs klassiska julskinka klappas in med mängder av kryddor och örter, som blir som ett hölje runt köttet. Trevlig att servera på julbordet eller på en buffé. För att inte tala om vilka goda mackor det blir med tunna skivor av kryddskinkan.
Stekt utskuren biff med ratatouille
Stekt utskuren biff med ratatouille är en god fredagsrätt i all sin enkelhet. Förbered genom att laga ratatouillen dagen innan tar det bara 10 minuter att ha middagen på bordet.
Rostbiffsstrut med potatissallad och vattenkrasse
Denna rostbiffsstrut med potatissallad och vattenkrasse kan du bjuda på när det är mingelfest eller buffé.
Kanadensisk julskinka med lönnsirapssås
Ibland är det trevligt med omväxling även traditionella mathelger som julen. Prova att laga en rimmad skinka på kanadensiskt vis och servera med lönnsirapssås, potatismos och stekta champinjoner. Du kan även servera skinkan på julbordet.
Helstekt biff i bit
Det här receptet på helstekt biff i bit kan du använda som grundrecept för att ugnssteka biff. Här får du också tips för att inte köttet ska bli torrt.
Kasslergratäng med potatis, purjolök och ost
Denna kasslergratäng med potatis, purjolök och ost är lätt att laga. Varva alla ingredienserna i en ugnsform och ställ in i ugnen. Svårare än så blir det knappast.
Fylld urbenad kalvtunnbringa
Oftast går kalvens tunnbringa till charktillverkning, men om du beställer i god tid hos en välsorterad köttbutik kan du laga fylld tunnbringa. Det här receptet kan du använda som grundrecept när du ska laga fylld tunnbringa av kalv. Servera rullen i skivor med kantarellsås.
Pepparstek på grönpeppar (Filet mignon au poivre)
Pepparstek av filé mignon, den smala biten på oxfilén är ett av de klassiska recepten från det franska köket. Den serveras traditionellt med en mustig sås kryddad med konjak och grönpeppar. Hittar du inte grönpeppar, laga rätten på svartpeppar.
Ugnsstekta lammracks med rotfrukter
Lammracks är en trevlig styckningsdetalj som blir allt mer vanlig i köttdisken. En bit brukar lagom räcka till två serveringsportioner. Lamm har sin bästa säsong på hösten, så det passar fint med rotfrukter till, eftersom de är som bäst samtidigt. Det här receptet kan du använda som grundrecept för ugnsstekning av lammracks.
Rostas med californiasallad och rucolakräm
Rucolakräm: Hacka rucolan grovt och blanda samman med crème fraiche. Tillsätt kapris, lime och rikligt med peppar. Californiasallad: Skala grapefrukten med kniv och skär ut …
Texas burger
Om receptet till den här burgaren kommer från Texas eller ej låter vi vara osagt. Men nog är den god, serverad med coleslaw, knaprigt bacon och stekt ägg.
Nya recept

Pressylta med löjrom och gräddfil
Sylta som tilltugg till bubbel eller som mingelmat är kanske inte så vanligt. Inte heller att toppa med löjrom. Men det här är en riktig höjdare på kalas eller vid 12-slaget på nyårsafton.

Hamburgare med bröd och tillbehör
Här hittar du recept på hamburgare med bröd och tillbehör samt en läcker dressing. Du får också lära dig att lägga ihop hamburgaren på äkta amerikanskt vis
Aprikos- och tomatgratinerade kotletter
Det här är en snabblagad vardagsrätt som du lagar under tiden riset kokar. Fläskkotletter passar fint ihop med sötman från aprikoserna.

Pasta Carbonara
Pasta Carbonara eller pasta på kolarhustruns vis. Svartpepparen som mals över rätten symboliserar kolet. Receptet är en snabblagad familjefavorit!

Korv Stroganoff
Korv stroganoff är familjefavoriten när det kommer till gryta. En stroganoff-sås där biffköttet i originalreceptet är ersatt av strimlad, brynt falukorv. En jättegod vardagsmiddag.
Alfredos kött- och böngryta
Skär korven på snedden i cirka 2 cm breda
bitar. Stek i torr stekgryta tills den får färg och en del av fettet smälter
ut …
Våra mest populära recept

Flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås
Till detta recept på flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås bryner man först köttet i en stekpanna och lagar sedan klart det i ugnen.

Stekt oxfilé i skivor
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.

Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.
Utvalda recept

Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.