Mejramkryddad lammstek

Ingredienser
12 portioner
1 ½ kg benfri lammstek
2 vitlöksklyftor, delade
salt och malen svartpeppar
smör
1 msk mejram
Sås:
5 dl köttbuljong och steksky
2 msk vetemjöl
1 dl grädde
salt och malen vitpeppar
Till servering:
potatisgratäng
grönsaker
Gör så här
Värm ugnen till 175°. Gnid in steken med vitlök, salt och peppar. Lägg köttet i en smord ugnssäker form.
Ställ in formen i nedre delen av ugnen och stek till innertemperatur 65°, ca 1 ½ timme. Strö mejram över steken efter 1 timme. Låt köttet vila i smörpapper 15 minuter före servering. Vipsa ur formen med vatten och ta vara de smakämnen köttet har lämnat.
Sås:
Sila skyn från formen. Häll den i en kastrull och tillsätt buljong. Koka upp och red av såsen med mjöl blandat med grädde. Koka upp, sänk värmen och sjud 3 minuter. Krydda med salt och peppar.
Servering:
Skiva steken tunt vid servering. Servera med såsen, potatisgratäng och grönsaker.