Sök bland våra recept​

Rabo de Toro, oxsvansragu på spanskt vis

Trött på gamla vanliga recept? Då ska du göra ett långkok med spansk inspiration. Traditionellt serveras köttet på ben, men om du vill kan du rensa köttet och servera det i såsen utan ben. Den här rätten är mustig och välsmakande, och imponerar på dina gäster. 

Fläskrulader

Rulader på nötkött är en vanlig söndagsmiddag, men visste du att det går att göra jättegoda rulader på griskött? Om du hittar skivad färsk skinka elelr skinkschnitzel i köttdisken är det den styckningsdetaljen du ska välja till den här rätten. Fläskruladerna är kryddade med ingefära och senap, och såsen är så god att mosa potatis i. 

Stekt nötlever i gräddsås

Stekt nötlever med gräddsås

Det här receptet kan du använda som grundrecept för nötlever stekt i skivor. Lever med gräddsås tillhör den svenska husmanskosten, men här har vi bytt ut den tjocka redda såsen, som ofta serveras till, mot en lättare variant.

Tortilla med tacokryddad köttfärs och pizzasallad

Ett tortillabröd som fylls med köttfärs som får krispighet av cornflakes, hetta av feferoni och svalka av yoghurt. 

Lammfrikassé med kantareller och purjolök

Fräs löken i smör i en gryta utan att den tar färg. Tillsätt köttet och häll på vatten så det täcker. Krydda med salt och …

Kärleksknöl med pepparrotskräm

En trevlig förrätt som du kan göra klar i förväg och bara lägga upp före servering. 

Wokad skinka satay

Ibland är det väldigt praktiskt att utgå från ett paket strimlad, färsk skinka, ett paket nudlar och en påse färdiga wokgrönsaker. En snabb och välsmakande middag när du vill äta hemlagat utan att du vill lägga tid på matlagning. 

Örtfylld karrésnäcka

Om du skär upp fläskkarré till en platta, kan du fylla den och rulla ihop den tätt. Då blir det så här fina snäckor när du skär upp köttet efter tillagning. 

Ugnsbakad stor julskinka med ben

Ugnsbakad stor julskinka med ben

Här får du lära dig hur man gör en ugnsbakad stor julskinka med ben. Låt inte skinkan stå länge i rumstemperatur utan skär upp efter hand till julbordet.

Skinkstek på danskt vis

Den danska skinksteken har en knaprig svål och serveras med bland annat rödkål och äppelmos. I Danmark äter man skinkstek vid jul, och det passar ju bra här med, eftersom man oftast har flera av tillbehören hemma.

Pumpapizza med lufttorkad skinka

Lufttorkad skinka har börjat tillverkas i Sverige, och har du tur att hitta sådan, får du ett trevligt recept här. Skär pizzan till 12 fina bitar att bjuda på buffé eller mingel. 

Pepparrotskött

Pepparrotskött är klassisk husmanskost och passar perfekt att servera en kulen dag. Visst går det bra att använda pepparrot på tub, men allra bäst blir rätten om du använder färsk pepparrot.

Nya recept

Stekt blodpudding

Det här är en av de snabbaste rätter so finns. Tricket med att steka blodpudding på rätt sätt är att göra det i riktigt med smör och på låg värme. Då blir skivorna perfekt genomstekta medan ytan blir frasig. Gott till är lingon och vitkål.  

Quesadilla med köttfärs

Quesadilla kan du bjuda som ensamrätt med sallad eller som förrätt. Den passat också på buffé eller som mingelmat. 

Leverpastej

Hemlagad leverpastej

Leverpastej är inte något man gör till vardags, men nog är det festligt att kunna bjuda på en egen, hemlagad pastej? Den här gör du enkelt i matberedare. Den passar fint på buffé och till jul.

Fyllda skinkrulader

En läcker liten förrätt som du snabbt slänger ihop av lufttorkad skinka och sockerärter. Passar också bra att servera på försommarbuffé. 

Våra mest populära recept

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis. 

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Utvalda recept

Mumiekorvar

Mumiekorvar

Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Rulla till toppen