
Sök bland våra recept
Rabo de Toro, oxsvansragu på spanskt vis
Trött på gamla vanliga recept? Då ska du göra ett långkok med spansk inspiration. Traditionellt serveras köttet på ben, men om du vill kan du rensa köttet och servera det i såsen utan ben. Den här rätten är mustig och välsmakande, och imponerar på dina gäster.
Fläskrulader
Rulader på nötkött är en vanlig söndagsmiddag, men visste du att det går att göra jättegoda rulader på griskött? Om du hittar skivad färsk skinka elelr skinkschnitzel i köttdisken är det den styckningsdetaljen du ska välja till den här rätten. Fläskruladerna är kryddade med ingefära och senap, och såsen är så god att mosa potatis i.
Stekt nötlever med gräddsås
Det här receptet kan du använda som grundrecept för nötlever stekt i skivor. Lever med gräddsås tillhör den svenska husmanskosten, men här har vi bytt ut den tjocka redda såsen, som ofta serveras till, mot en lättare variant.
Tortilla med tacokryddad köttfärs och pizzasallad
Ett tortillabröd som fylls med köttfärs som får krispighet av cornflakes, hetta av feferoni och svalka av yoghurt.
Lammfrikassé med kantareller och purjolök
Fräs löken i smör i en gryta utan att den tar färg. Tillsätt köttet och häll på vatten så det täcker. Krydda med salt och …
Kärleksknöl med pepparrotskräm
En trevlig förrätt som du kan göra klar i förväg och bara lägga upp före servering.
Wokad skinka satay
Ibland är det väldigt praktiskt att utgå från ett paket strimlad, färsk skinka, ett paket nudlar och en påse färdiga wokgrönsaker. En snabb och välsmakande middag när du vill äta hemlagat utan att du vill lägga tid på matlagning.
Örtfylld karrésnäcka
Om du skär upp fläskkarré till en platta, kan du fylla den och rulla ihop den tätt. Då blir det så här fina snäckor när du skär upp köttet efter tillagning.
Ugnsbakad stor julskinka med ben
Här får du lära dig hur man gör en ugnsbakad stor julskinka med ben. Låt inte skinkan stå länge i rumstemperatur utan skär upp efter hand till julbordet.
Skinkstek på danskt vis
Den danska skinksteken har en knaprig svål och serveras med bland annat rödkål och äppelmos. I Danmark äter man skinkstek vid jul, och det passar ju bra här med, eftersom man oftast har flera av tillbehören hemma.
Pumpapizza med lufttorkad skinka
Lufttorkad skinka har börjat tillverkas i Sverige, och har du tur att hitta sådan, får du ett trevligt recept här. Skär pizzan till 12 fina bitar att bjuda på buffé eller mingel.
Pepparrotskött
Pepparrotskött är klassisk husmanskost och passar perfekt att servera en kulen dag. Visst går det bra att använda pepparrot på tub, men allra bäst blir rätten om du använder färsk pepparrot.
Nya recept
Stekt blodpudding
Det här är en av de snabbaste rätter so finns. Tricket med att steka blodpudding på rätt sätt är att göra det i riktigt med smör och på låg värme. Då blir skivorna perfekt genomstekta medan ytan blir frasig. Gott till är lingon och vitkål.

Quesadilla med köttfärs
Quesadilla kan du bjuda som ensamrätt med sallad eller som förrätt. Den passat också på buffé eller som mingelmat.

Baguette med kokt skinka och ädelostcreme
En matig macka är en perfekt lunch eller kvällsmåltid. Njut en frasig baguette med skinka, ädelost och päron. En kopp te eller ett glas öl passar fint till.

Hemlagad leverpastej
Leverpastej är inte något man gör till vardags, men nog är det festligt att kunna bjuda på en egen, hemlagad pastej? Den här gör du enkelt i matberedare. Den passar fint på buffé och till jul.
Fyllda skinkrulader
En läcker liten förrätt som du snabbt slänger ihop av lufttorkad skinka och sockerärter. Passar också bra att servera på försommarbuffé.

Sås till pasta med färsk skinka, fransk senap och gräslök
Färsk skinka i strimlor går snabbt att laga till. Här gör vi en läcker sås till pasta som kryddas med fransk senap och gräslök.
Våra mest populära recept

Stekt oxfilé i skivor
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.

Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.

Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.
Utvalda recept

Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.