Hamburgare är både gott och snabblagat. Här kommer en variant med italienska smaker och tillbehör.
Hamburgare Italia
Ingredienser
4 portioner
500 g nötfärs
salt och malen vitpeppar
1 msk smör
Till servering:
4 grova portionsbröd, delade
4 tsk philadelphiaost
80 g rucolablad
20 gröna oliver, delade
4 skivor mozarellaost
4 skivor salami
färsk basilika
1 apelsin, i klyftor
Gör så här
Blanda samman färs, salt, peppar och Worcestershiresås. Rulla till en rulle och skär i 4 skivor. Platta ut varje skiva till en tunn hamburgare. Skär ett rutmönster i färsen. Grilla eller stek 3 minuter per sida.
Rosta brödets snittytor i torr, het panna. Bred på philadelphiaost. Lägg på sallat, oliver, hamburgare, mozarella och salami. Garnera med basilika.
Servera genast med apelsinklyftor.
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Hamburgare med bröd och tillbehör
Hamburgare med vitlökmajjo och karamelliserad lök
Hamburgare femtio-femtio med picklad lök, koriandermajonnäs och rostade rotfrukter
Hamburgare med grönsaker och klyftpotatis
Hamburgare till många med coleslaw och klyftpotatis
Hamburgare i pitabröd med brie och tomatsalsa