Hamburgare är både gott och snabblagat. Här kommer en variant med italienska smaker och tillbehör.

Hamburgare är både gott och snabblagat. Här kommer en variant med italienska smaker och tillbehör.
4 portioner
500 g nötfärs
salt och malen vitpeppar
1 msk smör
Till servering:
4 grova portionsbröd, delade
4 tsk philadelphiaost
80 g rucolablad
20 gröna oliver, delade
4 skivor mozarellaost
4 skivor salami
färsk basilika
1 apelsin, i klyftor
Blanda samman färs, salt, peppar och Worcestershiresås. Rulla till en rulle och skär i 4 skivor. Platta ut varje skiva till en tunn hamburgare. Skär ett rutmönster i färsen. Grilla eller stek 3 minuter per sida.
Rosta brödets snittytor i torr, het panna. Bred på philadelphiaost. Lägg på sallat, oliver, hamburgare, mozarella och salami. Garnera med basilika.
Servera genast med apelsinklyftor.