Hamburgare Italia

Hamburgare är både gott och snabblagat. Här kommer en variant med italienska smaker och tillbehör. 

Ingredienser

4 portioner

500 g nötfärs
salt och malen vitpeppar
1 msk smör

Till servering:
4 grova portionsbröd, delade
4 tsk philadelphiaost
80 g rucolablad
20 gröna oliver, delade
4 skivor mozarellaost
4 skivor salami
färsk basilika
1 apelsin, i klyftor

Gör så här

Blanda samman färs, salt, peppar och Worcestershiresås. Rulla till en rulle och skär i 4 skivor. Platta ut varje skiva till en tunn hamburgare. Skär ett rutmönster i färsen. Grilla eller stek 3 minuter per sida.

Rosta brödets snittytor i torr, het panna. Bred på philadelphiaost. Lägg på sallat, oliver, hamburgare, mozarella och salami. Garnera med basilika.

Servera genast med apelsinklyftor.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top