Stekt nötlever med gräddsås

Det här receptet kan du använda som grundrecept för nötlever stekt i skivor. Lever med gräddsås tillhör den svenska husmanskosten, men här har vi bytt ut den tjocka redda såsen, som ofta serveras till, mot en lättare variant.

Ingredienser

4 portioner

600 g nötlever, i skivor 1 ½ cm tjocka

salt och malen vitpeppar

1 ½ msk smör

Gräddsås:

3 dl grädde

2 msk koncentrerad kalvfond

1 tsk kinesisk soja

Till servering:

kokt potatis

rårörda lingon

Gör så här

Skär bort hinnor och senor från levern. Skölj levern i kallt vatten och torka av med hushållspapper. Stek i omgångar i smör på medelvärme, ca 2 minuter per sida.

Gräddsås:
Koka upp grädde, fond och soja. Sänk värmen och låt sjuda till tjockare konsistens.

Servera levern med gräddsåsen, lingon och kokt potatis. 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top