
Sök bland våra recept
Skånsk rullsylta
Av färskt sidfläsk (inte rimmat) gör du den här klassiska och goda syltan. Skånsk rullsylta passar väldigt bra på julbordet, men även som buffémat på vilket smörgåsbord som helst.
Mild vitlökssoppa med yoghurt och chorizospett
En värmande soppa som serveras med kryddig korv på spett. Enkelt och snabblagat.
Skink- och grönsakssoppa med örtkräm
Det här är en snabblagad vardagssoppa som du lagar av färsk skinka eller bog med en förpackning djupfryst grönsaksblandning.
Korvburgare med färgglatt potatismos och jordgubbsspett
Grilla eller stek skivor at falukorv och bygg ett färgglatt torn av korv, potatismos och bröd. Och servera med jordgubbar.
Souvlaki med tzatziki
Små spett med kuber av griskött serverade med tzatziki får verkligen tanken att gå till Grekland. Särskilt om du kryddar köttet med olivolja, vitt vin och örter. Grilla i panna eller på träkolsgrill.
Lammgryta med kryddkorv, zucchini och oliver
En läcker lammgryta där basen består av grönsaksjuice och olika grönsaker. Använd en kryddig lammkorv som merguez eller annan kryddig korv för att sätta smak på grytan.
Sås till pasta med skinka och curry
När du har helgskinka, julskinka eller annan kokt rimmad skinka över kan du göra den här läckra pastasåsen med curry.
Pastej på sked
Amuse brukar man kalla en liten aptitretare på sked, som serveras före den egentliga förrätten. Du kan också servera pastej på sked som bufférätt.
Minestronesoppa med frikadeller
Det här är en enkel och snabblagad lunch eller middag som barn uppskattar för att den är så god. Föräldrar uppskattar att den är enkel och snabblagad.
Het sesambiff med stekt äggris
En snabblagad wok på strimlad lövbiff eller innanlår, som kryddas med chili och sesam. Till köttet serveras ett läckert äggris.
Safaripanna med skinka
Färsk, strimlad skinka är en användbar ingrediens. Här gör vi en läcker safaripanna av skinkan och serverar med ris, grönsaker och andra tillbehör. Servera som en trevlig plockmiddag à la tacobuffé.
Fetaost- och vitlöksfylld lammrulle med bönquesadillas och grapesallad
Skivor av lammstek som fylls med en välsmakande röra på fetaost och vitlök. Sedan grillas de, vilket går lika bra i grillpanna som på utegrill. du får också ett recept på goda bönquesadillas att servera till.
Nya recept

Flankstek med råstekta kronärtskockor
Värm ugnen till 125°. Krydda flanksteken med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och olja, och bryn köttet ordentligt på båda sidor …

Asiatisk färsbiff med avokado och råa grönsaker
En läcker färsbiff kryddad med heta, asiatiska smaker. De här biffarna kan du steka eller grilla i grillpanna eller på utegrill. Variera grönsakerna efter säsong.

Rödvinsbräserad oxkind med bakad steklök
Lägg oxkinderna i en gryta tillsammans med rött vin, kalvfond, lagerblad, socker, timjan, lök och vitlök. Fyll på med vatten så att det täcker. Koka …

Njurtapp med brynt smör, pepparrot och kapris
Om du sett rätten slaktarstek på någon restaurangmeny, är det oftast njurtappen som avses. På engelska kallas den butchers steak och på franska onglet . Det är en V-formad muskel med kraftiga köttfibrer och lika kraftig smak. Om du genomsteker den finns risken att den blir seg och torr. Stek därför till medium och låt köttet vila före servering. Det här receptet kan du använda som grundrecept för stekning av hel bit njurtapp i ugn.

Sommarsallad med grillad flankstek
Den här salladen är krispig av rädisorna och fungerar perfekt ihop med tunna skivor av grillad flankstek. Beskan och friskheten från grapefrukten och sötman från passionsfrukten ger smakerna en helt ny dimension. Sommargrill och sommarsallad i en och samma rätt.

Merguez med surkål
Merguez är en korv som kan innehålla antingen nötkött eller lammkött, och som kryddas med spiskummin. Det här receptet utgår från råkorv, så det är viktigt att den blir väl genomstekt. Merguez är jättegod tillsammans med surkål. Färdigköpt surkål får här ett lyft med lite egen, personlig kryddning. Ett måste till den här rätten är stark senap.
Våra mest populära recept

Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.

Grytstek av fransyska
Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Stekt oxfilé i skivor
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.
Utvalda recept

Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.