Sök bland våra recept​

Skånsk rullsylta

Skånsk rullsylta

Av färskt sidfläsk (inte rimmat) gör du den här klassiska och goda syltan. Skånsk rullsylta passar väldigt bra på julbordet, men även som buffémat på vilket smörgåsbord som helst.

Mild vitlökssoppa med yoghurt och chorizospett

En värmande soppa som serveras med kryddig korv på spett. Enkelt och snabblagat. 

Skink- och grönsakssoppa med örtkräm

Det här är en snabblagad vardagssoppa som du lagar av färsk skinka eller bog med en förpackning djupfryst grönsaksblandning. 

Korvburgare med färgglatt potatismos och jordgubbsspett

Grilla eller stek skivor at falukorv och bygg ett färgglatt torn av korv, potatismos och bröd. Och servera med jordgubbar. 

Souvlaki med tzatziki

Små spett med kuber av griskött serverade med tzatziki får verkligen tanken att gå till Grekland. Särskilt om du kryddar köttet med olivolja, vitt vin och örter. Grilla i panna eller på träkolsgrill.

Lammgryta med kryddkorv, zucchini och oliver

En läcker lammgryta där basen består av grönsaksjuice och olika grönsaker. Använd en kryddig lammkorv som merguez eller annan kryddig korv för att sätta smak på grytan. 

Sås till pasta med skinka och curry

När du har helgskinka, julskinka eller annan kokt rimmad skinka över kan du göra den här läckra pastasåsen med curry. 

Pastej på sked

Amuse brukar man kalla en liten aptitretare på sked, som serveras före den egentliga förrätten. Du kan också servera pastej på sked som bufférätt. 

Minestronesoppa med frikadeller

Det här är en enkel och snabblagad lunch eller middag som barn uppskattar för att den är så god. Föräldrar uppskattar att den är enkel och snabblagad. 

Het sesambiff med stekt äggris

En snabblagad wok på strimlad lövbiff eller innanlår, som kryddas med chili och sesam. Till köttet serveras ett läckert äggris. 

Safaripanna med skinka

Färsk, strimlad skinka är en användbar ingrediens. Här gör vi en läcker safaripanna av skinkan och serverar med ris, grönsaker och andra tillbehör. Servera som en trevlig plockmiddag à la tacobuffé. 

Fetaost- och vitlöksfylld lammrulle med bönquesadillas och grapesallad

Skivor av lammstek som fylls med en välsmakande röra på fetaost och vitlök. Sedan grillas de, vilket går lika bra i grillpanna som på utegrill. du får också ett recept på goda bönquesadillas att servera till. 

Nya recept

Njurtapp med brynt smör, pepparrot och kapris

Om du sett rätten slaktarstek på någon restaurangmeny, är det oftast njurtappen som avses. På engelska kallas den butchers steak och på franska onglet . Det är en V-formad muskel med kraftiga köttfibrer och lika kraftig smak. Om du genomsteker den finns risken att den blir seg och torr. Stek därför till medium och låt köttet vila före servering. Det här receptet kan du använda som grundrecept för stekning av hel bit njurtapp i ugn. 

Sommarsallad med grillad flankstek

Den här salladen är krispig av rädisorna och fungerar perfekt ihop med tunna skivor av grillad flankstek. Beskan och friskheten från grapefrukten och sötman från passionsfrukten ger smakerna en helt ny dimension. Sommargrill och sommarsallad i en och samma rätt. 

Merguez med surkål

Merguez är en korv som kan innehålla antingen nötkött eller lammkött, och som kryddas med spiskummin. Det här receptet utgår från råkorv, så det är viktigt att den blir väl genomstekt. Merguez är jättegod tillsammans med surkål. Färdigköpt surkål får här ett lyft med lite egen, personlig kryddning. Ett måste till den här rätten är stark senap. 

Våra mest populära recept

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis. 

Grytstek av fransyska

Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Utvalda recept

Mumiekorvar

Mumiekorvar

Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Rulla till toppen