Skär bort svålen, men låt den sitta fast vid ena långsidan. Ta bort brosk och ben. Om köttbiten är tjock, skär det mitt itu, men låt halvorna hänga ihop. Vik ut dem. Blanda ingredienserna till kryddblandningen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
Strö lök och kryddblandning över köttet. Krama ur gelatinbladen och lägg dem över. Rulla ihop så hårt som möjligt med svålen ytterst som håller ihop rullen. Bind om med bomullssnöre.
Koka upp vatten och salt. Lägg i syltan. Vattnet skall täcka syltan. Lägg i salt, pepparkorn, lagerblad och lök. Koka upp och sjud på svag värme under lock 2 ̶ 2 ½ timme eller tills syltan känns genomkokt när du känner med en provnål. Ta upp syltan och lägg den i press mellan två skärbrädor över natten. Förvara den kallt.
Servering:
Skär syltan i tunna skivor vid servering.