Sök bland våra recept​

Kokt nötrulle med svartvinbärssås

Rullen från nötkreaturet är en ganska hård styckningsdetalj. Den innehåller nästan inget fett, men har däremot gott om bindväv. Det betyder att den passar bra att tillagas länge i fuktig värme. På köpet får du stomme till en god sås att servera till. 

Coeur de filet Provençale

Coeur de filet Provençale

Det här är riktig 1970-talsretro. Coeur de filet syftar på oxfiléns mittbit och Provencale på att det är vitlök i rätten, vilket var något som var ovanligt på den tiden. Restaurang Cattelin i Gamla stan i Stockholm gjorde den här rätten populär under 1970-talet, men det var den legendariske köksmästaren Julius Carlsson som komponerade den en jäktig kväll under sin tid på Stockholmskrogen Cecil, där han arbetade 1929−1939.

Blomkålssoppa med kokosmjölk och skinka

Citrongräs, ingefära och lime sätter smak på den här läckra soppan. 

Lammrostbiff med tryffelpotatis

Det här är en riktig lyxmiddag, som passar bra på till exempel nyårsafton. 

Ostfondue med skinka

Ostfondue med skinka

Ostfondue med skinka är trevligt pyssel som liten kvällsrätt eller att servera som natta-mat. Använd en träslev och rör i åttor när ostmassan värms på spisen. Det minskar risken för att osten bränner fast.

Köttfärssås - utan bryning

En köttfärssås för dig som inte vill bryna köttfärsen före tillagning. 

Klassisk oxsvanssoppa

Klassisk, svensk oxsvanssoppa är en klar soppa med köttet från oxsvansen, rotfrukter och lök. Soppan är ett riktigt långkok, som med fördel kan tillagas dagen före servering och stå till sig över natten. Om det skulle bli soppa över går den utmärkt att frysa in. Receptet kan dubbleras.

Lammkorv i grön kappa

Gör egen lammkorv av lammfärs! Här får du recept på en snabblagad hemgjord korv som serveras med en läcker bönsallad. 

Grillkorv med avokadofylld tortilla och minimorötter

En god och mättande lunch för stora och små. Grillad eller stekt korv serveras här i tortillabröd med en god avokadoröra och grönsaker. Snabblagat är det också, vilket bör passa när barnen vill ha mat NU!

Biff med ratatouille

Ratatouille: Bryn grönsakerna i omgångar i oljan och lägg dem i en stor kastrull. Tillsätt krossad tomat, svartpeppar, timjan, basilika och lagerblad. Låt grytan först …

Macka med rimmad oxbringa, färskost, pepparrot och färska rödbetor

Blev det rimmad oxbringa över från söndagsmiddagen? Här får du ett tips på en god macka att göra av resterna. 

Örtmarinerade kotletter med grönsakspytt

Örtmarinerade kotletter med grönsakspytt

Fläskkotletter tillhör den type av mat som man aldrig tröttnar på. Däremot kan man behöva variera tillbehören en smula. Så prova gärna den här läckrra grönsakspytten med mozzarella nästa gång du tänker bjuda på kotletter. 

Nya recept

Våra mest populära recept

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Utvalda recept

Mumiekorvar

Mumiekorvar

Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Rulla till toppen