
Sök bland våra recept
Kokt nötrulle med svartvinbärssås
Rullen från nötkreaturet är en ganska hård styckningsdetalj. Den innehåller nästan inget fett, men har däremot gott om bindväv. Det betyder att den passar bra att tillagas länge i fuktig värme. På köpet får du stomme till en god sås att servera till.
Coeur de filet Provençale
Det här är riktig 1970-talsretro. Coeur de filet syftar på oxfiléns mittbit och Provencale på att det är vitlök i rätten, vilket var något som var ovanligt på den tiden. Restaurang Cattelin i Gamla stan i Stockholm gjorde den här rätten populär under 1970-talet, men det var den legendariske köksmästaren Julius Carlsson som komponerade den en jäktig kväll under sin tid på Stockholmskrogen Cecil, där han arbetade 1929−1939.
Blomkålssoppa med kokosmjölk och skinka
Citrongräs, ingefära och lime sätter smak på den här läckra soppan.
Lammrostbiff med tryffelpotatis
Det här är en riktig lyxmiddag, som passar bra på till exempel nyårsafton.
Ostfondue med skinka
Ostfondue med skinka är trevligt pyssel som liten kvällsrätt eller att servera som natta-mat. Använd en träslev och rör i åttor när ostmassan värms på spisen. Det minskar risken för att osten bränner fast.
Köttfärssås - utan bryning
En köttfärssås för dig som inte vill bryna köttfärsen före tillagning.
Klassisk oxsvanssoppa
Klassisk, svensk oxsvanssoppa är en klar soppa med köttet från oxsvansen, rotfrukter och lök. Soppan är ett riktigt långkok, som med fördel kan tillagas dagen före servering och stå till sig över natten. Om det skulle bli soppa över går den utmärkt att frysa in. Receptet kan dubbleras.
Lammkorv i grön kappa
Gör egen lammkorv av lammfärs! Här får du recept på en snabblagad hemgjord korv som serveras med en läcker bönsallad.
Grillkorv med avokadofylld tortilla och minimorötter
En god och mättande lunch för stora och små. Grillad eller stekt korv serveras här i tortillabröd med en god avokadoröra och grönsaker. Snabblagat är det också, vilket bör passa när barnen vill ha mat NU!
Biff med ratatouille
Ratatouille: Bryn grönsakerna i omgångar i oljan och lägg dem i en stor kastrull. Tillsätt krossad tomat, svartpeppar, timjan, basilika och lagerblad. Låt grytan först …
Macka med rimmad oxbringa, färskost, pepparrot och färska rödbetor
Blev det rimmad oxbringa över från söndagsmiddagen? Här får du ett tips på en god macka att göra av resterna.
Örtmarinerade kotletter med grönsakspytt
Fläskkotletter tillhör den type av mat som man aldrig tröttnar på. Däremot kan man behöva variera tillbehören en smula. Så prova gärna den här läckrra grönsakspytten med mozzarella nästa gång du tänker bjuda på kotletter.
Nya recept

Rökt nötkorv med sockrade havtornsbär, riven pepparrot, knäckebröd och färskost
En liten förrätt som du kan göra på vilken sorts rökt korv som helst. Välj ett hantverksmässigt producerat knäckebröd, eller baka själv, så blir rätten extra festlig. Om du inte hittar havtornsbär, använd andra vilda bär som lingon eller hjortron

Stekt chorizo med sallad på kronärtskocka, purjolök och rostad paprika
Det här är en elegant förrätt som du åstadkommer ganska lätt med hjälp av chorizo och kronärtskockshjärtan på burk.

Knaperstekt bacon med bakad tomat, syltad pumpa samt äggdip
Den här rätten kan du servera som en liten förrätt eller snacks. Pumpa, tomater och äggdipp gör du klara i förväg, så behöver du bara steka baconet före servering.

Rostbiff med krämig rotselleri, hyvlad blekselleri och smörstekt kapris
En läcker och spännande kombination med rostbiff och två sorters selleri. Servera som förrätt eller på buffé.

Fläsksida i ugn med potatis på bagarhustruns vis
Värm ugnen till 150°. Snitta fläsksidan i svålen och krydda med salt. Lägg den med svålsidan neråt i en ugnsform. Ställ in i ugnen och …

Pingvinklubba med senap, grädde och champinjoner
Lägg klubbor med timjan, lagerblad, lök, vitt vin i en gryta, täck med vatten och låt sjuda i ca 2 timmar eller tills köttet släpper …
Våra mest populära recept

Stekt oxfilé i skivor
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.

Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås
Till detta recept på flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås bryner man först köttet i en stekpanna och lagar sedan klart det i ugnen.
Utvalda recept

Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.