Det här är trevligt pyssel som liten kvällsrätt eller natta-mat. Använd en träslev och rör i åttor när ostmassan värms på spisen. Det minskar risken för att osten bränner fast.
Ingredienser
4 portioner
1 vitlöksklyfta, delad
1 dl vitt vin
100 g Gruyère
100 g Cheddar
2 tsk potatismjöl
1 msk Kirschwasser
Att doppa:
4 skivor vitt bröd, i kuber
400 g rökt skinka, i tunna skivor
Du behöver också: fonduegryta med brännare fonduegafflar
Gör så här
Gnid fonduegrytan med vitlöksklyftan.
Häll i vin och låt koka upp. Tillsätt ost, rör om och koka upp igen. Rör med en träslev till en slät massa. Rör ut potatismjöl i Kirschwasser och rör ner det i ostmassan.
Ställ på bordet på ställning med värme under. Doppa brödet och skinkan i ostmassan.
På svensktkott.se använder vi oss av cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om vår personuppgiftspolicy!