Wienerschnitzel

Wienerschnitzeln är en riktig restaurangklassiker. Så här ska den tillagas enligt originalreceptet. Att panera maten i ströbröd sägs vara en tradition från Italien, där de rika panerade sin mat i bladguld. Icke fullt så rika fick hålla tillgodo med ströbröd och steka i smör. 

Ingredienser

4 portioner

4 skivor kalvinnanlår, á 125 g
smör, brynt

Panering:
ca ½ dl vetemjöl
salt och malen vitpeppar
1 ägg + 1-2 msk vatten
2 dl ströbröd, från osötat vitt bröd och siktat

Tillbehör:
1 citron, i klyftor
små gröna ärter
surkål
stekt potatis

Gör så här

Panering:
Blanda mjöl och kryddor på en tallrik. Vispa upp ägget med vattnet i en djup tallrik och mät upp ströbrödet på en tallrik för sig. Vänd köttskivorna i kryddmjölet och skaka av dem. Doppa varje köttskiva i äggvispet och vänd dem slutligen i ströbrödet. Lägg schnitzlarna att torka på en skärbräda.

Stek schnitzlarna 3 minuter per sida i brynt smör i ej för het panna. Servera schnitzelarna nystekta med citron, små gröna ärter, surkål och stekt potatis.

Tips:
Servera Wienerschnitzel på svenskt vis, med ansjovisgarnityr. Det gör du genom att doppa en citronskiva per person till hälften i paprikapulver. Lägg en citronskiva på varje schnitzel. och lägg på en ansjovisfilé som du rullar runt några kapris. 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top