Bäserad fläskrulad med cidersås, fylld bakpotatis och ugnsrostade rotfrukter
Det här är en riktig festmiddag som kräver tid i köket och en kock som inte är rädd för utmaningar. Använd putsad kotlettrad eller ytterfilé av gris till den här rätten.
Grillat tunnbröd med lök och sidfläsk
Det här är jättegoda, snabblagade snacks att servera som plockmat eller på buffé.
Makaronilåda med skinka
Makaronilåda med skinka måste väl ändå vara alla barns stora favorit? Här hittar du receptet på en klassisk makaronilåda med skinka, fluffig äggstanning och gratinerad med ost.
Griljering utan ströbröd
Om du inte tål gluten kan du göra en en griljering utan ströbröd. Denna griljering passar både till julskinka och grisfötter.
Fläskfilé på grönsaksbädd med gremolata
Inspirationen till den här rätten kommer från den Italienska klassikern Osso buco, som ska lagas av kalvlägg. Det receptet kräver lite pyssel, men det här receptet är inte svårt alls. Och gott blir det!
Hemlagad pizza med skinka
Köpt pizza i alla ära, men hur gott är det inte att göra en hemlagad pizza med skinka? Kokt, rimmad skinka är toppen att toppa med.
Hemgjorda kroppkakor
Sugen på att göra hemgjorda kroppkakor? Här hittar du ett klassiskt recept. Förbered och kyl helst potatisen dagen innan du ska göra kroppkakorna.
Varm pizzamacka med bacon
Den här härliga mackan kan du servera till kvällsmål eller lunch. Eller som matigt mellanmål.
Putsad kotlett med zucchinirösti och paprikasås
Putsad kotlettrad säljs ofta under namnet ytterfilé av gris. Det är putsad kotlett som du ska använda till det här receptet. Här får den bli till
Grillat asiatiskt sidfläsk
Grillat fläsk på spett med asiatiska smaker är perfekt plockmat. Du kan servera dem ljumma eller kalla.
Pressylta med löjrom och gräddfil
Sylta som tilltugg till bubbel eller som mingelmat är kanske inte så vanligt. Inte heller att toppa med löjrom. Men det här är en riktig höjdare på kalas eller vid 12-slaget på nyårsafton.
Kokta grisfötter
Kokta grisfötter eller grisfotsaladåb är klassiska rätter på julbordet, men grisfötter är också goda att servera som varmrätt med tillbehör. Får du grisfötter över är de goda att panera och steka, eller gratinera i ugn. Be att få grisfötterna kluvna i butiken, så är det enklare att tillaga dem.
Laga något gott med…
Nya recept
Tomatpaj med kryddig fläskfilé, mynta och basilika
Denna tomatpaj med kryddig fläskfilé, mynta och basilika är en superenkel tomatpaj tillagad av färdig smördeg toppad med kryddig fläskfilé.
Stekt grishjärta med kryddiga kikärtor, mynta och stekt kål
Traditionellt brukar grishjärta serveras i gräddsås, men i detta recept på stekt grishjärta med kryddiga kikärtor, mynta och stekt kål får det en ny twist.
Bruschetta med lever, örtsallad och parmesan
Lever är så mycket mer än bara leverpastej på mackan. Prova denna bruschetta med lever, örtsallad och parmesan!
Grillad karré med fänkålsrostade morötter och yoghurtdressing
Grillad karré med fänkålsrostade morötter och yoghurtdressing är en perfekt rätt att svänga ihop på sommarkvällen när man vill grilla.
Bakad potatis med yoghurt, krispigt fläsk, persiljeolja och rödlök
Bakad potatis med yoghurt, krispigt fläsk, persiljeolja och rödlök är en enkel middagsrätt som passar när man vill ha något enkelt men festligt till middag.
Sommarsallad med fläskfilé, gröna bönor och honungsdressing
Testa en fräsch sommarsallad med fläskfilé, gröna bönor och honungsdressing. Ser
Våra mest populära recept
Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.
Grytstek av fransyska
Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.
Stekt oxfilé i skivor
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.
Utvalda recept
Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.
Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.
Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.