Recept
  • Griskött

  • Nötkött

  • Lammkött

  • Kalvkött

  • Chark

  • Typ av måltid

  • Säsong / Tema

  • Tillagning

  • Kriterier

  • Världens kök

Bäserad fläskrulad med cidersås, fylld bakpotatis och ugnsrostade rotfrukter

Det här är en riktig festmiddag som kräver tid i köket och en kock som inte är rädd för utmaningar. Använd putsad kotlettrad eller ytterfilé av gris till den här rätten. 

Grillat tunnbröd med lök och sidfläsk

Det här är jättegoda, snabblagade snacks att servera som plockmat eller på buffé. 

Makaronilåda med skinka

Makaronilåda med skinka

Makaronilåda med skinka måste väl ändå vara alla barns stora favorit? Här hittar du receptet på en klassisk makaronilåda med skinka, fluffig äggstanning och gratinerad med ost.

Griljering utan ströbröd

Griljering utan ströbröd

Om du inte tål gluten kan du göra en en griljering utan ströbröd. Denna griljering passar både till julskinka och grisfötter. 

Fläskfilé på grönsaksbädd med gremolata

Inspirationen till den här rätten kommer från den Italienska klassikern Osso buco, som ska lagas av kalvlägg. Det receptet kräver lite pyssel, men det här receptet är inte svårt alls. Och gott blir det! 

Hemlagad pizza med skinka

Hemlagad pizza med skinka

Köpt pizza i alla ära, men hur gott är det inte att göra en hemlagad pizza med skinka? Kokt, rimmad skinka är toppen att toppa med.

Hemgjorda kroppkakor

Hemgjorda kroppkakor

Sugen på att göra hemgjorda kroppkakor? Här hittar du ett klassiskt recept. Förbered och kyl helst potatisen dagen innan du ska göra kroppkakorna. 

Varm pizzamacka med bacon

Den här härliga mackan kan du servera till kvällsmål eller lunch. Eller som matigt mellanmål. 

Putsad kotlett med zucchinirösti och paprikasås

Putsad kotlettrad säljs ofta under namnet ytterfilé av gris. Det är putsad kotlett som du ska använda till det här receptet. Här får den bli till 

Grillat asiatiskt sidfläsk

Grillat fläsk på spett med asiatiska smaker är perfekt plockmat. Du kan servera dem ljumma eller kalla. 

Pressylta med löjrom och gräddfil

Sylta som tilltugg till bubbel eller som mingelmat är kanske inte så vanligt. Inte heller att toppa med löjrom. Men det här är en riktig höjdare på kalas eller vid 12-slaget på nyårsafton. 

Kokta grisfötter

Kokta grisfötter eller grisfotsaladåb är klassiska rätter på julbordet, men grisfötter är också goda att servera som varmrätt med tillbehör. Får du grisfötter över är de goda att panera och steka, eller gratinera i ugn. Be att få grisfötterna kluvna i butiken, så är det enklare att tillaga dem.

Laga något gott med…

Nya recept

Våra mest populära recept

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis. 

Grytstek av fransyska

Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Utvalda recept

Mumiekorvar

Mumiekorvar

Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Rulla till toppen