Sök bland våra recept​

Köttbullar à la Tore Wretman

Köttbullar à la Tore Wretman

De här köttbullarna är efter den berömda köksmästaren Tore Wretmans recept. Färsen är av tre sorters kött, och den drygas ut med ströbröd som får ligga och svälla i grädde. Sedan steker du köttbullarna i rikligt med smör och serverar dem på klassiskt vis med gräddsås och lingon.

Bratwurst på surdegsbröd med senapsglaserad vitkål

Bratwurst passar fint ihop med rågbröd och senap, på äkta tyskt manér. Servera som snabblagad lunch eller kvällsmål. 

Entrecôte med rödvinssås

En av de mest klassiska rätterna med entrecote är stekt i skivor och serverad med rödvinssås. Du får också förslag på vad du kan servera till den här mustiga rätten.

Chili con carne med högrev

Denna chili con carne med högrev är en allt i ett-gryta med het och härlig smak. Den är också lite lyxigare än den klassiska varianten med köttfärs.

Panna med sidfläsk

En snabblagad panna med kött, potatis och grönsaker i ett. Den passar bra att laga i stugan, båten eller husvagnen. 

Emils färspannkaka

Emils färspannkaka

En riktig favorit hos barnen är Emils goda färspannkaka som toppas med köttfärsröra och gratineras med ost. Många brukar uppskatta att den är snabblagad.

Hemlagad buljong

Hemlagad buljong (fond)

Det här är ett grundrecept på hur du kokar buljong, eller fond, på köttben från nöt eller kalv. Buljongen kan du använda som stomme i soppor och såser. Den är också god att dricka precis som den är som ett gott och näringsrikt snabbmål.

Mexikanska grillade revbensspjäll

Grillade revbensspjäll med härliga, heta mexikanska kryddor och tex mex-tillbehör. Grilla i ugn eller på utegrill. 

Tandooriwraps med potatis och grönsaks-tsatsiki

Tandooriwraps med potatis och grönsaks-tsatsiki

Matiga wraps är både gott och snabblagat. Med potatis, kött och grönsaker som fyllning blir de till en fullvärdig måltid. 

Gazpacho med rökt skinka

En varm sommardag kan det vara gott att bjuda på en kall soppa. Den spanska gazpachon är egentligen en grönsakssoppa, men den smakar fint tillsammans med rökt skinka. Den här soppan kan också serveras på buffé i små glas. 

Helstekt kall kotlettrad och färskpotatissallad med jordgubbar

Den här kotlettraden serveras kall med en läcker potatissallad. Perfekt bjudmat, eftersom såväl kött som potatis kan göras klara dagen före servering. Rätten ser trevlig ut på buffé och receptet kan dubbleras. 

Grillad fläskkarré med potatissallad

Att grilla fläskkarré är sannerligen en konst. En perfekt grillad skiva karré är bland det godaste du kan äta, men grillningen kräver lite omsorg, så att köttet blir mört och fettet smälter ut. Använd gärna en grilltermometer, så att du kan kontrollera temperaturen där skivorna är som tjockast. 

Nya recept

Enköpingsstek med cidergräddsås

Om Enköping ingår i namnet på en rätt, brukar den vara kryddad med pepparrot. Enköping förknippas sedan lång tid tillbaka med just den kryddan, eftersom man på 1800-talet odlade mycket pepparrot i Enköping. Här späckar vi en fin bit högrev med den mustiga roten.

Bratwurst med vinkokt surkål

Bratwurst med vinkokt surkål

Det här är en riktig korv-klassiker med tysk inspiration. Surkål är bland det nyttigaste du kan äta, och den smakar underbart gott tillsammans med kryddig korv. Korven steker du i ugn medan surkålen puttrar, så det bör inte ta mer än 30 minuter att laga. 

Skinkstek i lergryta

En välsmakande söndagsstek med grönsaker och allt. Kött tillagat i lergryta sjuder långsamt och får inte så mycket färg, men mycket smak. På 1970-talet lanserades lergrytan i Sverige, och blev en storsäljare. Argumenten för matlagning i lergryta var att näringsämnen och vitaminer bevarades i maten. En annan bra sak med lergryta är att den sköter sig själv och du kan göra annat under tiden maten står i ugnen.

Vitkokt kotlett sichuan

Sichuan är det område i Kina som är mest känt för sin kryddstarka mat. Här serveras en läcker kryddsås med sichuanpeppar och chili till tunna skivor av kokt kött. Använd putsad kotlettrad (eller ytterfilé) av gris till den här rätten.  

Citronmarinerade dubbla lammkotletter

Dubbla lammkotletter har ett fint litet ben i mitten, och goda att knapra på, när man skurit loss det fina köttet. Här serveras kotletterna med ugnsstekt potatis och zucchini. 

Ölbräserad gryta med kantareller

Blanda samman öl, soja, tomatpuré, timjan och enbär i en gryta. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda några minuter. Koka upp igen, och lägg …

Våra mest populära recept

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Utvalda recept

Mumiekorvar

Mumiekorvar

Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Rulla till toppen