Sök bland våra recept​

Macka med rökt lantskinka, ädelostkräm, päron och nötter

Ädelost, päron och valnötter trivs fint ihop. Här får de sällskap av rökt lantskinka på en härlig macka. 

Skinkpaket med fetaost

De här söta små paketen passar som förrätt på ett julkalas, på julbordet eller som mingelmat i advent. 

Putsad kotlett med zucchinirösti och paprikasås

Putsad kotlettrad säljs ofta under namnet ytterfilé av gris. Det är putsad kotlett som du ska använda till det här receptet. Här får den bli till 

Kalvfärsjärpar med Karl Johanravioli och rotfrukts- och svampsky

Ett härligt höstrecept med rotfrukter, Karl Johan-svamp och kalvfärs i ravioli-kuddar. 

Tilltugg med apelsinglaserad fläsklägg och leverpastej

Här kommer alla julsmakerna på en och samma gång, apelsin, russin, kryddnejlika och mandel. De här läckra små kexen passar såväl på glöggmingel, på uppesittarkväll eller serverade som förrätt under helgens middagar.

Nudelwok med kassler

Skär kasslern i fina strimlor. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och låt dem rinna av. Koka broccoli och blomkål ca 5 minuter och blanda …

Lammwallenbergare med ljummen sparris- och potatissallad

De här wallenbergarna är gjorda på lammfärs istället för på kalvfärs, som i originalreceptet. Biffarna får sällskap av en läcker potatissallad med sparris. 

Lammracks med svart trumpetsvamp och potatis- och salviapuré

Ett riktigt festrecept som kräver lite pyssel. Passa på att laga den här rätten när du hittat fin svamp på hösten. 

Fajitas

Fajitas är tex mex-mat när den är som bäst, kött, grönsaker och en krämig sås som fyllning i tortillabröd. 

Grillat asiatiskt sidfläsk

Grillat fläsk på spett med asiatiska smaker är perfekt plockmat. Du kan servera dem ljumma eller kalla. 

Pressylta med löjrom och gräddfil

Sylta som tilltugg till bubbel eller som mingelmat är kanske inte så vanligt. Inte heller att toppa med löjrom. Men det här är en riktig höjdare på kalas eller vid 12-slaget på nyårsafton. 

Hamburgare med bröd och tillbehör

Hamburgare med bröd och tillbehör

Här hittar du recept på hamburgare med bröd och tillbehör samt en läcker dressing. Du får också lära dig att lägga ihop hamburgaren på äkta amerikanskt vis

Nya recept

St Louis-revben med dry rub och jalapenopotatissallad och dipp

St Louis-styckningen kommer från USA, där man gärna styckar ut den här detaljen med mycket kött på varje ben. Tre timmar tar grillning eller rökning, så samla vännerna kring grillen och passa på att umgås under tiden. Receptet på rubben blir en stor sats, så den kan du även använda till andra rätter. När St Louis-revbenen styckas ut får man samtidigt den styckningsdetalj som kallas broskkam. 

Örtbräserad och teriyakigrillad grisvans med picklat rött

Grissvans är verkligen en exklusiv råvara. Till skillnad från i många andra länder har våra svenska grisar kvar sin svans och kan ståta med den för grisen så karaktäristiska knorren. Självklart ska vi ta vara på svansarna här hemma och inte låta alla gå på export till asiatiska länder, där man gärna anrättar grissvans. Därav de asiatiska smakerna i det här receptet. För att få fin sälta låter vi svansarna dra i salt 4 − 5 timmar.

Beef Neck-tacos med toppings

Halsen på nötkreaturet sitter ovanför högreven. Köttet från halsen blir godast om det tillagas på ben. Mycket går bort och det plockade köttet från 2 kg råvara blir lagom till 4 personer. Först ska köttet tillagas i ugn på låg värme 5 − 6 timmar och sedan ligga i spad över natten, så här krävs en smula planering. Jalapeños och tomatillos hittar du i välsorterade livsmedelsbutiker. Ersätt annars med någon annan typ av chili eller vanliga gröna tomater.

Glödgrillad entrecotekappa med rostad spetskål

Entrecotekappan är den ganska tunna muskeln som ligger ovanpå entrecoten. Den är ytterst mör och passar perfekt för grillning i het glöd. Här får den sällskap av helgrillad spetskål och ett härligt brynt vitlökssmör.

Våra mest populära recept

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Grytstek av fransyska

Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Utvalda recept

Mumiekorvar

Mumiekorvar

Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Rulla till toppen