En riktigt snabblagad vardags-soppa med currykryddade frikadeller. Enkelt och väldigt gott!

En riktigt snabblagad vardags-soppa med currykryddade frikadeller. Enkelt och väldigt gott!
4 portioner
Frikadeller:
500 g kalvfärs
1 tsk salt
2 tsk röd currypasta
Nudelsoppa:
1 liter köttbuljong
4 morötter, i tunna stavar
100 g färska champinjoner, skivade
olja att fräsa i
3 msk japansk soja
1 tsk sambal oelek
1 msk brun farin
1 purjolök, strimlad
100 g salladskål, strimlad
125 g nudlar
Till servering:
bröd
Blanda samman färs, salt och currypasta. Rulla till små köttbullar och lägg dem på en skärbräda att torka lite.
Fräs champinjonerna i olja. Koka upp buljongen. Tillsätt morötter och champinjoner och koka ca 2 minuter. Lägg ner frikadellerna i buljongen, låt koka upp och sjud dem i buljongen på medelvärme 3 minuter.
Tillsätt soja, sambal oelek, farinsocker, purjolök och salladskål, och sjud någon minuter. Lägg ner nudlarna, ta kastrullen från värmen och låt stå ca 5 minuter med lock före servering.
Servering:
Häll upp soppan i varma serveringsskålar. Servera med bröd.