Sök bland våra recept​

Dillstekta lammfärsbiffar med tomat- och vitlöksbuljong, ljummen citrusbönsallad och örtpolenta

Lammfärbiffar som vänds i hackad dill och serveras med polenta, tomatbuljong och en fräsch citrussallad. 

Hamburgare med grönsaker och klyftpotatis

Visst är det gott med hamburgare? Här får du tips om ett nytt sätt att servera dem, med bröd brett med kesella. Till serveras rädisor och klyftpotatis. 

Lammjärpar med gurkyoghurt och bulgursallad

Laga goda järpar av lammkött och servera dem till en läcker sallad på bulgur med sval gurkyohurt som sås. 

Ugnsstekt oxfilé och putsad kotlett med grönsaker, romsås och hummerklo

Surf ’n turf betyder oxfilé och hummer, black & white betyder oxfilé och fläskfilé i samma rätt. Båda har fått inspirera den här superlyxiga middagen och toppar ugnsstekta grönsaker. Rätten serveras med romsås.  

Biffsallad med melonmix och brödkrutonger

En härlig sallad med strimlat nötkött, het chili, svalkande melon och krispiga brödkrutonger. En perfekt sommarlunch, som är både enkel att tillaga och snabb.  

Köttfärsfyllda canneloni med fetaost och spenat

Cannelloni är pastarör som fylls med något gott och sedan gratineras i ugn. Här består fyllningen av köttfärssås, spenat och fetaost. En krispig sallad passar bra till. 

Rostas med ugnsbakade marinerade grönsaker

Rostas stekt i skivor är både gott och lättlagat. Köttet ser nästan ut som oxfilé, men har grövre köttfibrer och tål att stekas ungefär på samma sätt som biff. Ugnsbakade grönsaker i en härlig marinad smakar gott till. 

Apelsinbräserade kotletter med lök- och citruskompott

Griskött och citrussaft är goda kamrater vars smaker kommer till sin rätt i den här läckra rätten. Passar perfekt på fredagsmyset.

Kött- och kikärtsgryta med couscous

Tack vare att köttet tärnas smått går det relativt snabbt att laga den här grytan. Orientaliska kryddor och kikärter gör det här till en mysig höstgryta. 

Vitello tonnato

Det här är en italiensk rätt som du kan servera på buffé eller som huvudrätt. Köttet kan med fördel kokas dagen före servering, och sedan bara skivas upp och dekoreras. Rätten passar bäst en varm sommardag, eftersom den serveras kall. 

Exotisk gryta på grisbog, bacon och äpple

Köttet från bogen är magert och innehåller mycket bindväv. Det gör att det kräver lång tillagningstid för att bli mört, men oj, så gott det blir! Bacon, curry och äpple sätter smak. 

Ugnsbakad lammytterfilé med potatispuré, råkorv och rödvinssky

En riktigt tjusig festrätt på lammytterfilé och råkorv. Välj gärna en korv kryddad med örter som passar till lamm som timjan eller rosmarin. 

Nya recept

Ssäm på lammlägg

Ssäm är koreanska och betyder ’vira in’. I Korea gör man oftast inte större paket än små munsbitar. Här görs ssäm på lammlägg.

Koreansk råbiff – yukhoe

Yuk betyder kött och hoe betyder rå, så det här är den koreanska varianten på råbiff. Receptet är skapat av Erik Videgård.

Pankofriterad secreto med sötsur relish och jordnötssås

När Anette Rosvall var liten var det sötsura fläsket på kinakrogen något av det bästa hon visste. Pankofriterad secreto med sötsur relish och jordnötssås är hennes variant av den rätten och den är, om hon får säga det själv, faktiskt mycket godare. Panko, japanskt ströbröd, hittar du på hyllan för världens mat i välsorterade livsmedelsbutiker.

Poké-bowl med carnitas

Carnitas: Skär köttet i små bitar. Blanda samman chiliflakes och paprikapulver, och massera in kryddorna i köttet. Riv över apelsinskalet och pressa över apelsinsaften. Tillsätt …

Våra mest populära recept

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis. 

Utvalda recept

Mumiekorvar

Mumiekorvar

Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Rulla till toppen