Hanoikryddade fläskfärsbiffar med gurkdippsås och risnudlar
Marinad: Smält sockret försiktigt i fisksåsen. Låt kallna och blanda ned vitlök, schalottenlök, råsocker, resten av fisksåsen och salt. Lägg i köttet och blanda väl …
Grisbog med varm svamp- och pastasallad
En jätteläcker rätt att laga på hösten, när du har ett par nävar blandsvamp och lingon till hands. Den är vacker, god och framför allt snabblagad.
Glöggpastej med glöggelé
Glögg är en fin julkrydda som vi gärna använder till julbordets olika rätter. Här i en len pastej med glöggkryddad gelé. Du behöver såväl röd glögg som vit glögg till den här pastejen.
Biff Greta
Biff Greta kan också kallas Biff special. Det är en riktig gammaldags restaurangklassiker. Den sägs härstamma från stadshotellet i Karlstad, där den serverades som vickningsrätt. Originalet påminde mer om en omelett, därav förfarandet med att rulla den. Numera serveras ofta köttet i sin marinad bara stekt rätt upp och ner. Ibland serveras också en sky på kraftig oxbuljong till.
Lågtemperaturstekt oxfilé med rotfruktsgratäng och vitlökskesella
Det här är ett riktigt festrecept för 10 personer. Oxfilén är olika tjock i ändarna, men när man är många runt bordet det passar det bra att få köttskivor med olika stekningsgrad. Det är också praktiskt att tillaga köttet och gratängen samtidigt i ugnen. Bon appetit!
Gammaldags julkorv
Så här gör du äkta, gammaldags julkorv själv. I korven samlas alla de goda julsmakerna som nejlika, kryddpeppar, ingefära och kanel. Du får också tips på hur du bäst kokar korven.
Kryddig köttfärs med röda bönor
En supergod och snabblagad vardagsrätt med mustiga smaker.
Hamburgare i pitabröd med brie och tomatsalsa
En läcker lunch eller kvällsrätt är hamburgare i pitabröd. Här får den sällskap med brie och en läcker salsa.
Rimmad oxbringa med rotfrukter och örtkräm
Rimmad oxbringa är en gammal husmansklassiker. Den finns då och då att tillgå i charkdisken i välsorterade livsmedelsbutiker, så passa på att laga kokt rimmad oxbringa om du hittar den!
Skinkrulle med baconsås
Den här fyllda rullen med sin härliga baconsås är ett annorlunda alternativ till en klassisk söndagsstek. Den passar bra när ni är många runt bordet. Receptet kan dubbleras.
Currymarinerade dubbla lammkotletter
Dessa currymarinerade dubbla lammkotletter kan du grilla antingen i grillpanna eller på utegrill, allt efter säsong och humör. Saffransris med russin och en kryddig yoghurtsås kompletterar måltiden.
Quiche Lorraine
Quiche Lorraine är en klassisk paj med tärningar av ost och rökt sidfläsk. Tillaga den i förväg, och servera med en enkel sallad till.
Laga något gott med…
Nya recept
Fransk rostbiff med rotfruktsgratäng
Det här receptet kan du använda som grundrecept när du vill steka fransk rostbiff, dvs rostbiff med en brun kant och en vackert rödrosa kärna. Rostbiffen kan serveras varm eller kall. Här får du också recept på en god gratäng och en läcker sallad att servera till.
Rökt oxköttstrut med västerbottensost och päron
Fyllda strutar med Västerbottensost, päron och en läcker potatiskräm. Servera som förrätt eller på buffé. Perfekt mingelmat.
Rostbiff med lingon- och calvadossås
Detta recept på rostbiff med lingon- och calvadossås räcker till 20 buffé-portioner, om annan mat också serveras på buffén.
Lammfärspaté
Värm ugnen till 175°. Smörj formen. Blanda färsen först med salt, sedan med lök och pastej. Krydda med peppar, timjan och vitlök. Tillsätt mjöl, ägg …
Helstekt lammytterfilé med gräddkokt brysselkål och citruskryddad potatiskaka
Lammytterfilé kallas den putsade kotlettraden av lamm. Skivorna blir ungefär lika stora som skivor av stor fläskfilé, och är köttet är mycket mört. Gott till är en gyllene potatiskaka och gräddkokt brysselkål.
Glaserad lammfilé och ragu på citronrimmad gurka, bönor och svamp
Värm ugnen till 175º. Fräs lök och vitlök i smör och häll på buljong. Lägg i dillstjälkar (spara vipporna till glaze). Häll buljongblandningen i en …
Våra mest populära recept
Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.
Flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås
Till detta recept på flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås bryner man först köttet i en stekpanna och lagar sedan klart det i ugnen.
Stekt oxfilé i skivor
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.
Utvalda recept
Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.
Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.
Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.