Recept
  • Griskött

  • Nötkött

  • Lammkött

  • Kalvkött

  • Chark

  • Typ av måltid

  • Säsong / Tema

  • Tillagning

  • Kriterier

  • Världens kök

Hanoikryddade fläskfärsbiffar med gurkdippsås och risnudlar

Marinad: Smält sockret försiktigt i fisksåsen. Låt kallna och blanda ned vitlök, schalottenlök, råsocker, resten av fisksåsen och salt. Lägg i köttet och blanda väl …

Grisbog med varm svamp- och pastasallad

En jätteläcker rätt att laga på hösten, när du har ett par nävar blandsvamp och lingon till hands. Den är vacker, god och framför allt snabblagad. 

Glöggpastej med glöggelé

Glögg är en fin julkrydda som vi gärna använder till julbordets olika rätter. Här i en len pastej med glöggkryddad gelé. Du behöver såväl röd glögg som vit glögg till den här pastejen. 

Biff Greta

Biff Greta kan också kallas Biff special. Det är en riktig gammaldags restaurangklassiker. Den sägs härstamma från stadshotellet i Karlstad, där den serverades som vickningsrätt. Originalet påminde mer om en omelett, därav förfarandet med att rulla den. Numera serveras ofta köttet i sin marinad bara stekt rätt upp och ner. Ibland serveras också en sky på kraftig oxbuljong till.

Lågtemperaturstekt oxfilé med rotfruktsgratäng och vitlökskesella

Lågtemperaturstekt oxfilé med rotfruktsgratäng och vitlökskesella

Det här är ett riktigt festrecept för 10 personer. Oxfilén är olika tjock i ändarna, men när man är många runt bordet det passar det bra att få köttskivor med olika stekningsgrad. Det är också praktiskt att tillaga köttet och gratängen samtidigt i ugnen. Bon appetit! 

Gammaldags julkorv

Så här gör du äkta, gammaldags julkorv själv. I korven samlas alla de goda julsmakerna som nejlika, kryddpeppar, ingefära och kanel. Du får också tips på hur du bäst kokar korven. 

Kryddig köttfärs med röda bönor

En supergod och snabblagad vardagsrätt med mustiga smaker. 

Hamburgare i pitabröd med brie och tomatsalsa

En läcker lunch eller kvällsrätt är hamburgare i pitabröd. Här får den sällskap med brie och en läcker salsa. 

Rimmad oxbringa med rotfrukter och örtkräm

Rimmad oxbringa är en gammal husmansklassiker. Den finns då och då att tillgå i charkdisken i välsorterade livsmedelsbutiker, så passa på att laga kokt rimmad oxbringa om du hittar den! 

Skinkrulle med baconsås

Den här fyllda rullen med sin härliga baconsås är ett annorlunda alternativ till en klassisk söndagsstek. Den passar bra när ni är många runt bordet. Receptet kan dubbleras. 

Currymarinerade dubbla lammkotletter

Currymarinerade dubbla lammkotletter

Dessa currymarinerade dubbla lammkotletter kan du grilla antingen i grillpanna eller på utegrill, allt efter säsong och humör. Saffransris med russin och en kryddig yoghurtsås kompletterar måltiden. 

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine är en klassisk paj med tärningar av ost och rökt sidfläsk. Tillaga den i förväg, och servera med en enkel sallad till.

Laga något gott med…

Nya recept

Fransk rostbiff med rotfruktsgratäng

Det här receptet kan du använda som grundrecept när du vill steka fransk rostbiff, dvs rostbiff med en brun kant och en vackert rödrosa kärna. Rostbiffen kan serveras varm eller kall. Här får du också recept på en god gratäng och en läcker sallad att servera till. 

Lammfärspaté

Värm ugnen till 175°. Smörj formen. Blanda färsen först med salt, sedan med lök och pastej. Krydda med peppar, timjan och vitlök. Tillsätt mjöl, ägg …

Våra mest populära recept

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Utvalda recept

Mumiekorvar

Mumiekorvar

Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Rulla till toppen