Recept
  • Griskött

  • Nötkött

  • Lammkött

  • Kalvkött

  • Chark

  • Typ av måltid

  • Säsong / Tema

  • Tillagning

  • Kriterier

  • Världens kök

Grillad rostas/luffarfilé, rödvinssås, boeuf bourguignon-garnityr, bakade småtomater, potatis- och jordärtskocksgratäng

Helstekt rostas med potatis- och jordärtskocksgratäng och rödvinssås

Detta recept på helstekt rostas med potatis- och jordärtskocksgratäng och rödvinssås är riktigt festlig middagsmat. Servera på festen eller till nyårsafton.

Rostas med californiasallad och rucolakräm

Rucolakräm: Hacka rucolan grovt och blanda samman med crème fraiche. Tillsätt kapris, lime och rikligt med peppar. Californiasallad: Skala grapefrukten med kniv och skär ut …

Raclette på rostas och sidfläsk

Hetta upp bordsgrillen. Lägg köttbitar av rostas och sidfläsk i de små spadarna till bordsgrillen och stek dem på grillen. (Eller stek köttet ovanpå om …

Rosépepparbiff med päron och ädelost

Rostas är en mör styckningsdetalj som inte behöver så lång tillagningstid. Tillsammans med färsk pasta blir den här lyxig även om den är snabblagad. 

Köttfondue på klassiskt vis

Köttfondue är en härlig rätt där man samlas runt värmekällan och var och en tillagar sin egen mat vid bordet. 

Rostas stekt i skivor

Rostas stekt i skivor med potatisgalette och svamp

Rostas är smakrikt kött som är mört och fint och passar utmärkt att steka i skivor. Köttet kan till utseendet påminna om filé, men har grövre muskelfibrer och måste skivas tvärs över dem för att bli mört. Det här receptet kan du använda som grundrecept om du vill steka rostas i skivor. Du får också förslag på tillbehör att servera till. 

Rostas med ugnsbakade marinerade grönsaker

Rostas stekt i skivor är både gott och lättlagat. Köttet ser nästan ut som oxfilé, men har grövre köttfibrer och tål att stekas ungefär på samma sätt som biff. Ugnsbakade grönsaker i en härlig marinad smakar gott till. 

Köttfondue thai-style med jordnötssoja och sweet chili sås

En trevlig rätt att samlas kring. Var och en tillagar sin egen mat i den heta buljongen och dippar i de läckra såserna. 

Laga något gott med…

Nya recept

Vårig sallad med ägghalvor, sparris och rökt skinka

Vårig sallad med ägghalvor, sparris och rökt skinka

Perfekt om man inte tycker om fisk Hur härligt är det inte med en festlig och matig sallad, antingen till lunch eller som middag på våren eller sommaren? Eller varför inte till påsk? En vårig sallad med ägghalvor, sparris och rökt skinka är också perfekt om man inte tycker om

Wraps med skinka och krämig sallad

Wraps med skinka och krämig sallad

Dessa wraps med skinka och krämig sallad är smidiga att ta med ut på picknicken såväl som i pulkabacken på sportlovet eller i skogen på höstlovet.

Våra mest populära recept

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole

Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis. 

Utvalda recept

Mumiekorvar

Mumiekorvar

Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Rulla till toppen