Helstekt rostas med potatis- och jordärtskocksgratäng och rödvinssås
Detta recept på helstekt rostas med potatis- och jordärtskocksgratäng och rödvinssås är riktigt festlig middagsmat. Servera på festen eller till nyårsafton.
Rostas med californiasallad och rucolakräm
Rucolakräm: Hacka rucolan grovt och blanda samman med crème fraiche. Tillsätt kapris, lime och rikligt med peppar. Californiasallad: Skala grapefrukten med kniv och skär ut …
Raclette på rostas och sidfläsk
Hetta upp bordsgrillen. Lägg köttbitar av rostas och sidfläsk i de små spadarna till bordsgrillen och stek dem på grillen. (Eller stek köttet ovanpå om …
Rosépepparbiff med päron och ädelost
Rostas är en mör styckningsdetalj som inte behöver så lång tillagningstid. Tillsammans med färsk pasta blir den här lyxig även om den är snabblagad.
Köttfondue på klassiskt vis
Köttfondue är en härlig rätt där man samlas runt värmekällan och var och en tillagar sin egen mat vid bordet.
Rostas stekt i skivor med potatisgalette och svamp
Rostas är smakrikt kött som är mört och fint och passar utmärkt att steka i skivor. Köttet kan till utseendet påminna om filé, men har grövre muskelfibrer och måste skivas tvärs över dem för att bli mört. Det här receptet kan du använda som grundrecept om du vill steka rostas i skivor. Du får också förslag på tillbehör att servera till.
Rostas med ugnsbakade marinerade grönsaker
Rostas stekt i skivor är både gott och lättlagat. Köttet ser nästan ut som oxfilé, men har grövre köttfibrer och tål att stekas ungefär på samma sätt som biff. Ugnsbakade grönsaker i en härlig marinad smakar gott till.
Köttfondue thai-style med jordnötssoja och sweet chili sås
En trevlig rätt att samlas kring. Var och en tillagar sin egen mat i den heta buljongen och dippar i de läckra såserna.
Laga något gott med…
Nya recept
Vårig sallad med ägghalvor, sparris och rökt skinka
Perfekt om man inte tycker om fisk Hur härligt är det inte med en festlig och matig sallad, antingen till lunch eller som middag på våren eller sommaren? Eller varför inte till påsk? En vårig sallad med ägghalvor, sparris och rökt skinka är också perfekt om man inte tycker om
Helstekt fläskytterfilé med stuvad savojkål och potatismynt
Helstekt fläskytterfilé med stuvad savojkål och potatismynt är både festligt och gott. Denna rätt passar att servera till helgen, till nyår eller påsk.
Köttpaj med soltorkade tomater, broccoli och ost
Denna köttpaj med soltorkade tomater, broccoli och ost är lite annorlunda då den görs med strimlad lövbiff. Det blir både gott och är enkelt.
Baguetter med pulled pork, srirachamajonnäs och picklad rödlök
Dessa baguetter med pulled pork, srirachamajonnäs och picklad rödlök är god och lyxig sportlovsmat som passar fint att ta med sig ut på picknick.
Wraps med skinka och krämig sallad
Dessa wraps med skinka och krämig sallad är smidiga att ta med ut på picknicken såväl som i pulkabacken på sportlovet eller i skogen på höstlovet.
Tunnbrödsrulle med potatissallad, rödkål och rostad lök
Korv med bröd är trevlig mat att äta ute, men varför inte variera korvgrillningen med en god tunnbrödsrulle med potatissallad, rödkål och rostad lök?
Våra mest populära recept
Flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås
Till detta recept på flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås bryner man först köttet i en stekpanna och lagar sedan klart det i ugnen.
Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.
Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.
Utvalda recept
Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.
Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.
Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.