Recept
  • Griskött

  • Nötkött

  • Lammkött

  • Kalvkött

  • Chark

  • Typ av måltid

  • Säsong / Tema

  • Tillagning

  • Kriterier

  • Världens kök

Gratäng med julskinkerosor

Gratäng med julskinkerosor

Har du fått rester över från julbordet? Denna dekorativa gratäng med julskinkerosor är perfekt att svänga ihop av julresterna.

Potatissoppa med skinka och grönkål

Potatissoppa med skinka och grönkål

Denna härliga potatissoppa med skinka och grönkål är perfekt att göra när man vill ta tillvara på julresterna och minska svinnet.

Kavring med julkorv, brysselkål och brynt smör

Kavring med julkorv, brysselkål och brynt smör

Har du fått rester över från julafton? Dessa goda snittar bestående av kavring med julkorv, brysselkål och brynt smör är festliga att servera på nyårsafton.

Pytt med julskinka, julkorv och potatis

Pytt med julskinka, julkorv och potatis

Laga en pytt med julskinka, julkorv och potatis av julens rester! Det här är smidig vardagsmat när man vill laga något enkelt och gott i mellandagarna.

Grönkålssnurror med rökt skinka och senapskräm

Grönkålssnurror med rökt skinka och senapskräm

Dessa lättlagade grönkålssnurror med rökt skinka och senapskräm är en utmärkt aptitretare till jul som låter dig ta tillvara av julens bästa råvaror – grönkål, skinka och senap. Receptet är framtaget av Catarina König, också känd som Matfashionistan samt vinnare av Sveriges Mästerkock 2016.

Kokt rödbeta med getostboll rullad i baconkrisp och pistage

Kokt rödbeta med getostboll rullad i baconkrisp och pistage

Rödbetor, getost, pistagenötter och bacon samsas i denna festliga aptitretare, framtagen av Catarina König, också känd som Matfashionistan samt vinnare av Sveriges Mästerkock 2016.

Rökig skinkröra i hjärtsallad med picklade senapsfrön

Rökig skinkröra i hjärtsallad med picklade senapsfrön

Bjud på ett glutenfritt och gott tillbehör till glöggen. Dessa läckra aptitretare med rökig skinkröra i hjärtsallad med picklade senapsfrön

Pinchos med lammrostas, kräm på getost och julpicklad rödlök

Pinchos med lammrostas, kräm på getost och julpicklad rödlök

Bjud på något annorlunda till glöggminglet. Dessa pinchos med lammrostas, kräm på getost och julpicklad rödlök är festligt och gott till glöggen.

Sötpotatischips med baconcrunch och kräm på gräddädelost

Sötpotatischips med baconcrunch och kräm på gräddädelost

Dessa glöggsnittar bestående av sötpotatischips med baconcrunch och kräm på gräddädelost passar fint att bjuda på till glöggminglet.

Smörstekt vörtbröd med leverpastej, romrussin och cornichons

Smörstekt vörtbröd med leverpastej, romrussin och cornichons

Bjud på enkla och goda snittar till glöggminglet. Här bjuder Catarina König, också känd som Matfashionistan samt vinnare av Sveriges Mästerkock 2016, på goda snittar av säsongsinspirerade och juliga råvaror.

Snabbstekt lamm på mongoliskt vis

Att snabbsteka är ett sätt att tillaga mat extremt energisnålt, vilket passar bra på den mongoliska slätten där det är ont om bränsle. Köttet och grönsakerna ska bara svängas runt i det heta kokkärlet, så därför är det bäst att välja en mör styckningsdetalj och skära tunt. När köttet är genomstekt lägger man det på wokens kanter för att tillaga sås och grönsaker i bottnen. 

Den fermenterade chilibönpastan Toban-djan finns i asiatiska butiker. Om du inte hittar pastan, ersätt med sambal oelek för liknande smak.

Ssäm på lammlägg

Ssäm är koreanska och betyder ’vira in’. I Korea gör man oftast inte större paket än små munsbitar. Här är det läckert kött från lammlägg som viras in i små paket tillsammans med krispiga grönsaker. Köttet är ett riktigt långkok på lammlägg som blir snabbmat dagen därpå. Läggarna ska sakta sjuda i ugn i hela 3 timmar, så här krävs lite planering. När det är dags för servering behöver du dock bara lägga upp grönsakerna och värma på köttet och mandarinpannkakorna som köttet ska svepas in i. Därför passar det fint att tillaga köttet dagen innan det ska serveras. 

Laga något gott med…

NYA RECEPT

Gratäng med julskinkerosor

Gratäng med julskinkerosor

Har du fått rester över från julbordet? Denna dekorativa gratäng med julskinkerosor är perfekt att svänga ihop av julresterna.

Grönkålssnurror med rökt skinka och senapskräm

Grönkålssnurror med rökt skinka och senapskräm

Dessa lättlagade grönkålssnurror med rökt skinka och senapskräm är en utmärkt aptitretare till jul som låter dig ta tillvara av julens bästa råvaror – grönkål, skinka och senap. Receptet är framtaget av Catarina König, också känd som Matfashionistan samt vinnare av Sveriges Mästerkock 2016.

Snabbstekt lamm på mongoliskt vis

Att snabbsteka är ett sätt att tillaga mat extremt energisnålt, vilket passar bra på den mongoliska slätten där det är ont om bränsle. Köttet och grönsakerna ska bara svängas runt i det heta kokkärlet, så därför är det bäst att välja en mör styckningsdetalj och skära tunt. När köttet är genomstekt lägger man det på wokens kanter för att tillaga sås och grönsaker i bottnen. 

Den fermenterade chilibönpastan Toban-djan finns i asiatiska butiker. Om du inte hittar pastan, ersätt med sambal oelek för liknande smak.

Ssäm på lammlägg

Ssäm är koreanska och betyder ’vira in’. I Korea gör man oftast inte större paket än små munsbitar. Här är det läckert kött från lammlägg som viras in i små paket tillsammans med krispiga grönsaker. Köttet är ett riktigt långkok på lammlägg som blir snabbmat dagen därpå. Läggarna ska sakta sjuda i ugn i hela 3 timmar, så här krävs lite planering. När det är dags för servering behöver du dock bara lägga upp grönsakerna och värma på köttet och mandarinpannkakorna som köttet ska svepas in i. Därför passar det fint att tillaga köttet dagen innan det ska serveras. 

Gott till grillen

våra mest populära recept

Grytstek av fransyska

Fransyska innehåller mycket bindväv och muskelfibrerna är ganska grova, så tillagning i fuktig värme under lång tid passar perfekt för att få fram bästa smak och mörhet.

UTVALDA RECEPT

Glödgrillad entrecotekappa med rostad spetskål

Entrecotekappan är den ganska tunna muskeln som ligger ovanpå entrecoten. Den är ytterst mör och passar perfekt för grillning i het glöd. Här får den sällskap av helgrillad spetskål och ett härligt brynt vitlökssmör.

Scroll to Top