Tips på glöggsnittar till advent

Hur ordnar man julmys i Corona-tider? Samla vänner och familj utomhus och prova något av våra tips på glöggsnittar till första advent.
Tips på glöggsnittar till första advent

Hur ordnar man julmys i Corona-tider?

Julsäsongen är äntligen här, och med det en stundande första advent. Med en höst i backspegeln, som både kan ha varit tråkig och isolerande på grund av coronan, kanske nu lite julmys kan hjälpa till att sprida glädje och julstämning. Exempelvis med goda julsnittar och värmande glögg.

Enkla och festliga aptitretare med julsmaker

Men du, vem har sagt att man måste bjuda till fest för att få njuta av goda snittar? Juliga aptitretare och smårätter passar precis lika bra till det lilla adventsmyset med familjen som om man skulle bjuda in till ett stort glöggmingel. Det går ju dessutom att samlas utomhus och träffa vännerna, om man håller avstånd och är väl påklädd. Gärna med en kopp varm glögg. Mysighetsfaktorn blir ju inte sämre om tänder en brasa och gästerna tar med sig filtar. Med hjälp av en eldkorg och några vedklabbar kan man enkelt göra det både mysigt och värmande.

Vad ska man då äta? Ja, till glögg passar det bra att servera kryddiga och salta tilltugg som balanserar upp sötman i glöggen. Gärna med smaker som för tankarna till julen. Russin, olika dessertostar, senap, pastej, korv och skinka passar bra, såväl som pomerans, fänkål och anis vilket ger en fin julsmak åt snittarna, och som återfinns i både kavring och vörtbröd.

Tips på glöggsnittar till första advent

För att hjälpa dig på traven med julbestyren har vi här samlat våra bästa tips på glöggsnittar till första advent. Helt enkelt juliga tilltugg och glöggsnittar som bland annat är framtagna av Catarina König, vinnare av Sveriges Mästerkock 2016 och Decenniets mästerkock 2020, samt av Madeleine Landley som driver en av Sveriges största matbloggar Landleys kök.

Och du, kom ihåg att dessa snittar passar precis lika bra att servera i mellandagarna av resterna som blivit över från julbordet. Recepten går också bra att halvera för att passa ett mindre sällskap.

Mini-sliders med skinkröra

Mini-sliders med skinkröra

Släng inte resterna! Dessa mini-sliders med skinkröra är passar fint att servera till nyårsfesten och låter dig ta till vara på både julskinka och grönkål.

Julens skinkmacka med oströra

Tänk vad härligt det är att ha en julskinka att skära stora, saftiga skivor av till julens alla goda mackor. Om du har haft en…

Aktuellt

Spenatsoppa med skinkrester

Ta vara på julens rester

Ta vara på julens rester och omvandla skinka, köttbullar och korv till nya rätter med hjälp av smarta tips och både goda och festliga recept.

Scroll to Top