Catarina König bjuder på glöggsnittar med svenskt kött

Dags att börja planera inför glöggminglet! Denna jul samarbetar Svenskt Kött med Catarina König, också känd som Matfashionistan och vinnare av Sveriges Mästerkock 2016.

Dags att börja planera inför glöggminglet! Denna jul samarbetar Svenskt Kött med Catarina König, också känd som Matfashionistan och vinnare av Sveriges Mästerkock 2016.

Recept till glöggmingel och glöggfika

Att ordna glöggmingel och glöggfika är ett trevligt sätt att hinna samlas innan julafton på ett lite lugnare vis. Bjud hem vänner och bekanta på mingel med glögg och godsaker. Sväng ihop några juliga och goda snittar innan festen och passa sedan på att umgås.

Till glöggen passar det att servera kryddiga, salta och juliga tilltugg – gärna med svenska säsongsbaserade råvaror och svenskt kött. Lagom till denna jul har Catarina König, också känd som Matfashionistan samt vinnare av Sveriges Mästerkock 2016, tagit fram recept på sex goda glöggsnittar med svenskt kött.

– Att välja Svenskt kött är för mig en viktig aspekt i både mitt tänk och min matlagning. Jag tittar alltid på förpackningarna var råvarorna jag köper kommer ifrån, framför allt kött, säger Catarina König.


Testa gärna något av de goda recepten – eller varför inte fler?

– Ugnsbakat fikon med Svensk Lufttorkad skinka & lingonbalsamico
(Recept i Catarinas egen blogg)

Aktuellt

Cuban sandwich med mojomarinerad porchetta på skinkinnanlår

Mat för en annorlunda påsk

Årets påskvecka kommer inte likna vanliga vanliga påskar, därför tipsar vi här om mat för en annorlunda påsk.

Tallrik

Hur mycket kött äter vi egentligen?

Nya rapporten från Jordbruksverket svarar på; hur mycket kött äter vi egentligen? Hur stor andel är svenskt? Och hur långt ifrån Livsmedelsverkets kostrekommendationer ligger vi egentligen?