Catarina König bjuder på glöggsnittar med svenskt kött

Dags att börja planera inför glöggminglet! Denna jul samarbetar Svenskt Kött med Catarina König, också känd som Matfashionistan och vinnare av Sveriges Mästerkock 2016.

Recept till glöggmingel och glöggfika

Att ordna glöggmingel och glöggfika är ett trevligt sätt att hinna samlas innan julafton på ett lite lugnare vis. Bjud hem vänner och bekanta på mingel med glögg och godsaker. Sväng ihop några juliga och goda snittar innan festen och passa sedan på att umgås.

Till glöggen passar det att servera kryddiga, salta och juliga tilltugg – gärna med svenska säsongsbaserade råvaror och svenskt kött. Lagom till denna jul har Catarina König, också känd som Matfashionistan samt vinnare av Sveriges Mästerkock 2016, tagit fram recept på sex goda glöggsnittar med svenskt kött.

– Att välja Svenskt kött är för mig en viktig aspekt i både mitt tänk och min matlagning. Jag tittar alltid på förpackningarna var råvarorna jag köper kommer ifrån, framför allt kött, säger Catarina König.


Testa gärna något av de goda recepten – eller varför inte fler?

– Smörstekt vörtbröd med leverpastej, romrussin och cornichons
Bjud på enkla och goda snittar till glöggminglet. Här bjuder Catarina König på goda snittar av säsongsinspirerade och juliga råvaror.

– Sötpotatischips med baconcrunch och kräm på gräddädelost 
Dessa glöggsnittar bestående av sötpotatischips med baconcrunch och kräm på gräddädelost passar fint att bjuda på till glöggminglet. Glutenfritt.

– Pinchos med lammrostas, kräm på getost och julpicklad rödlök
Fixa något annorlunda till glöggminglet. Dessa pinchos med lammrostas, kräm på getost och julpicklad rödlök är festligt och gott till glöggen.

– Rökig skinkröra i hjärtsallad med picklade senapsfrön
Ett glutenfritt och gott tillbehör till glöggen! Dessa läckra aptitretare med rökig skinkröra i hjärtsallad med picklade senapsfrön

– Kokt rödbeta med getostboll rullad i baconkrisp och pistage
Rödbetor, getost, pistagenötter och bacon samsas i denna festliga aptitretare, framtagen av Catarina König. Denna är också glutenfri.

– Grönkålssnurror med rökt skinka och senapskräm
Dessa lättlagade grönkålssnurror med rökt skinka och senapskräm är en utmärkt aptitretare till jul som låter dig ta tillvara av julens bästa råvaror – grönkål, skinka och senap.

– Ugnsbakat fikon med Svensk Lufttorkad skinka & lingonbalsamico
(Recept i Catarinas egen blogg)

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email