Svenskt Kött bjuder på svenskt griskött i Lyon

Svensk grisuppfödning och svenskt griskött håller hög internationell kvalitet.

Nu är målet att svenskt griskött ska bli officiell tävlingsråvara i Bocuse d’Or 2013 eller Bocuse d’Or Europe 2014.

-Vi vill att matlagningsvärlden ska få upp ögonen för vilket fantastiskt fint griskött vi har i Sverige, säger Maria Forshufvud vd på Svenskt Kött. 

Ett steg på väg mot målet är att tillsammans med Exportrådet visa upp det svenska grisköttet på den globala branschmässan SIRHA i Lyon, som går av stapeln i samband med årets matlagnings-VM Bocuse d’Or 2011. Mässan har över 140 000 besökare, varav 10 000 kockar från 136 länder.

-Vi har kockar, griskött och marknadsföringsmaterial med oss i montern. Ingen i hela matlagningsvärlden ska kunna missa att svenskt griskött är på plats. Alla ska få smaka nylagad svensk gris och själva få upptäcka hur fint köttet är, avslutar Maria Forshufvud.

Aktuellt

Bild från frukostseminariet: Varför dyker Vego?

Varför dyker vego?

Svenskt Kött anordnade frukostseminariet ”Varför dyker vego?” där en panel diskuterade vad vi äter och varför.

Hur mycket kött äter vi? Förhållanden mellan konsumtion och kostråd 2023

Hur mycket kött äter vi?

Jordbruksverkets statistik visar hur mycket kött vi äter i Sverige och hur nära vi ligger kostråden för vår konsumtion 2023.

Rulla till toppen