Svenskt kött är stolt sponsor av Bocuse d’Or 2015

Favorittippade Tommy Myllymäki tävlar för Sverige i Bocuse d'Or 2015 - VM i matlagning idag. Svenskt kött önskar stort lycka till. Följ tävlingen live!

Den favorittippade Tommy Myllymäki tog hem guldmedaljen i Bocuse d´Or Europe, som i våras för första gången avgjordes i
Stockholm med uteslutande svenska råvaror.

Så tävlar Myllymäki idag

Tommy tävlar i kök nummer 8. Följ tävlingen live här (från kl 10:00)

  • 09.10 startar
  • 14.10 levererar fiskrätt
  • 14.45 levererar kötträtt
  • 17.30 prisceremoni, resultatet presenteras

Tävlade med svensk unggris i Bocuse d’Or Europe

Med två raffinerade
rätter, en med unggris från Gotland, tryffel och svamp samt en med sej,
blåmusslor och ostron, vann han över silvermedaljören Kenneth Hanse
från Danmark och bronsmedaljören Örjan Johannessen från Norge.


Unggrisen var en utmaning trots den fantastiska råvaran men idag stämde
allt. Det är fantastiskt att vinna efter veckor av träning dygnet runt
och det på hemmaplan, sa Tommy Myllymäki då.

Nu, med bara en vecka kvar till tävlingsstart i det som även kallas för VM för kockar lägger han all sin vakna tid
på träning inför Bocuse d’Or.

Till vardags driver Tommy ett flertal
restauranger som Sjön i Jönköping, Julita Wärdshus utanför Katrineholm samt
Restaurang Spira. Tommy är även kreativ ledare på Brillo, Sturehof, Luzette,
Riche och Teatergrillen i Stockholm.

Prestigefylld matlagningstävling

Bocuse d’Or är världens mest prestigefulla matlagningstävling
och startades 1987 av stjärnkocken Paul Bocuse. Den arrangeras i år den 27-28 januari i Lyon.

Totalt tävlar 24 länder. De tävlande kockarna har erövrat sina
platser genom 60 nationella uttagningar och sedan tre kontinentala tävlingar.
Från Europa tävlar tolv länder, från Asien fyra, från Latinamerika tre länder.
En deltagare från USA samt en från Australien.

Svenska
pallplaceringar i Bocuse d’Or sedan starten

  • 1995 Melker Andersson, silver
  • 1997 Mathias Dahlgren, guld
  • 2001 Henrik Norström, silver
  • 2009 Jonas Lundgren, silver
  • 2011 Tommy Myllymäki, silver

Teamet runt Tommy
Myllymäki

  • Albin Edberg, assistent/commis
  • Jonas Dahlbom, coach
  • Erik Bäckman (andre coach, materialare och assistent)
  • Henrik Norström, president
  • Frida Rönnlund, promotion manager/projektledare
  • Christin Sandell, projektkoordinator
  • Moa Abrahamsson Byström,
    pressansvarig

Läs mer

Gastronomi Sverige

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email