Våra bästa tips på recept för höstlovet

Här är våra bästa tips på recept för höstlovet som ger inspiration och hjälper dig med maten. Långkok på lamm, snabb och god vardagsmat eller tips för utflykten.
Glömt lamm med pasta, gremolata och riven ost

Vi har samlat våra bästa tips på recept för höstlovet som nu är i full gång i denna väldigt speciella tid. Coronapandemin gör att de flesta håller sig hemma och inte reser iväg eller ger sig ut på olika nöjen i samma utsträckning som man skulle gjort i vanliga fall. Och när vi håller oss hemmavid under lovet måste både lunch och middag för barnen fixas. 

Hösten är lammsäsong 

På hösten är det svenska lammköttet i säsong så nu kan man verkligen passa på att laga olika goda rätter med lamm. Lamm är generellt sett ett väldigt mört kött så tillagningen tar ofta kortare tid än för exempelvis nötkött. Detta är smidigt om du är sugen på att laga en härlig gryta men inte har så mycket tid. Höstens skörd av lök, svamp, rotfrukter och äpplen är perfekta smakkompisar till lammköttet, och att välja mat efter säsong är riktigt klimatsmart. Läs mer om varför just hösten är lammsäsong och varför du ska välja svenskt lammkött. 

Nyttiga hållbara och goda recept för höstlovet

Recept för picknick

En höstlovsaktivitet som är mysig och dessutom corona-anpassad är att ge sig ut i skogen och grilla eller ha picknick. Att grilla korv är alltid en höjdare, och för att vara säker på att det är svenskt kött i korven är vårt tips att titta efter märket kött från Sverige. Är du sugen på mer variation än korv är här några bra recept på utflyktsmat. Vissa av dem görs dessutom på rester från gårdagens middag. 

Aktuellt

Hållbarhet är mer än klimat

Hållbarhet är mer än klimat

Flera olika rapporter visar att man behöver se till fler parametrar än klimat när man pratar om hur hållbart producerad maten är.

Hur mycket kött ska man servera?

Hur mycket kött ska man servera?

Hur ska man veta hur mycket kött som är lagom att servera per person när man bjuder på middag eller buffé? Här hittar du svaren!

Bild från frukostseminariet: Varför dyker Vego?

Varför dyker vego?

Svenskt Kött anordnade frukostseminariet ”Varför dyker vego?” där en panel diskuterade vad vi äter och varför.

Rulla till toppen