
Sök bland våra recept
Biff Rydberg
Perfekt stekt kött, gyllenbrun lök och frasig potatis serverad med en len senapskräm och rå äggula – det är en klassisk Biff Rydberg.
Kabanossbitar och frukt på tandpetare
Lättlagade snacks att servera som förrätt, plockmat, på buffé eller som natta-mat.
Rökt lammsteksrulle med pepparrotskryddad färskost
Rökt lammfiol eller lammstek kan du använda till den här festliga mingelrätten. Den passar som förrätt eller på buffé.
Västerbottensskinka
En annorlunda och spännade griljering som du kan göra till julskinkan eller en helgskinka som serverar på buffé.
Sesamkryddad frukostkorv med grönsaksmos
Visst går det bra att steka frukostkorv! Här får korven sällskap av ett luftigt grönsaksmos och knapriga sesamfrön. En snabblagad och enkel vardagsmiddag.
Boeuf bourguignon- burgundisk köttgryta
En klassisk köttgryta med inspiration från Bourgogne. Enligt kokboksförfattaren Julia Child’s rekommendationer ska du använda ett kraftigt rött vin i grytan, Beaujolais, Cotes du Rhone eller Bourgogne.
Tortillapizza med tacokryddad köttfärs och vitkålssallad
Ibland kan det vara kul att göra pizza med annan botten än den traditionella. Den här är gjord av tortillabröd och fylld med tacokryddad köttfärs.
Enkel saltimbocca på lövbiff
En snabblagad middag som du har på bordet efter en kvart. Perfekt snabbmat när du känner för något lyxigt, men inte vill spendera timmar i köket.
Bräserad stek av innanlår med citron och kardemumma
En bräserad stek av innanlår med citron och kardemumma passar fint som söndagsmiddag och är kul omväxling till den klassiska söndagssteken.
Svartvinbärsskinka
Färsk skinka blir en jättegod söndagsstek. Här kokar vi den i svartavinbärssaft och får ett härligt kokspad att laga sås av.
Biff med körsbär i portvinsssås
Här får biff stekt i skivor sällskap av en portvinssås med körsbär. En snabblagad festmiddag.
Mejramkryddad lammstek
Värm ugnen till 175°. Gnid in steken med vitlök, salt och peppar. Lägg köttet i en smord ugnssäker form. Ställ in formen i nedre delen …
Nya recept
Tilltugg med apelsinglaserad fläsklägg och leverpastej
Här kommer alla julsmakerna på en och samma gång, apelsin, russin, kryddnejlika och mandel. De här läckra små kexen passar såväl på glöggmingel, på uppesittarkväll eller serverade som förrätt under helgens middagar.
Nudelwok med kassler
Skär kasslern i fina strimlor. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och låt dem rinna av. Koka broccoli och blomkål ca 5 minuter och blanda …
Lammwallenbergare med ljummen sparris- och potatissallad
De här wallenbergarna är gjorda på lammfärs istället för på kalvfärs, som i originalreceptet. Biffarna får sällskap av en läcker potatissallad med sparris.
Lammracks med svart trumpetsvamp och potatis- och salviapuré
Ett riktigt festrecept som kräver lite pyssel. Passa på att laga den här rätten när du hittat fin svamp på hösten.

Fajitas
Fajitas är tex mex-mat när den är som bäst, kött, grönsaker och en krämig sås som fyllning i tortillabröd.
Grillat asiatiskt sidfläsk
Grillat fläsk på spett med asiatiska smaker är perfekt plockmat. Du kan servera dem ljumma eller kalla.
Våra mest populära recept

Stekt oxfilé i skivor
Det här receptet kan du använda som grund för all typ av stekt oxfilé i skivor.

Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.

Grytstek av fransyska
Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.
Utvalda recept

Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.

Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.