Kebab i pitabröd
Om fransyskan styckas anatomiskt är den här tredjedelen, platta fransyskan, som du ska använda för att göra kebab av. Först ska köttet frysas in, så att det är lätt att skära i lövtunna skivor, som till skav. Servera med olika tillbehör, så kan var och en göra sin favorit vid bordet. Om du inte hittar fransyska i din butik kan du ersätta den med ytterlår.
Klassisk pytt i panna
En klassisk pytt i panna är god och enkel vardagsmat. Det är också ett bra sätt att ta vara på resterna. Här hittar du receptet och tips på kött att välja.
Rimmat kött
Detta recept på rimmat kött kan du använda när du ska rimma och koka kött av gris, nöt eller lamm. Receptet är för 3 kg kött.
Grytstek av fransyska
Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.
Nötskavspanna
Det här är en jättegod och snabblagad rätt, som smakar fint en kylig dag.
Bräserad stek av fransyska
Det här receptet kan du använda som grundrecept för bräsering av nötkött. När du bräserar tillagas köttet i fuktig värme, vilket passar styckningsdetaljer som fransyska eller bog, eftersom de är rika på bindväv och behöver lång tillagningstid för att bli möra.
Porterstek
Kött med mycket bindväv och lite fett behöver sjuda länge för att bli mört och välsmakande. Här får köttet smak av såväl vinbärssaft som porter. Ofta säljs nätade stekar av nötkött under namnet ’nötstek av bog’ eller ’nötstek av fransyska’. Det är en sådan bit du ska använda till porterstek.
Laga något gott med…
Billig vardagsmat
Nya recept
Lövbiffspanna med champinjoner och vitlök
Denna lövbiffspanna med champinjoner och vitlök är en krämig middagsrätt som passar fint såväl i veckan som en härlig helgmiddag.
Paj med bacon, sparris och ost
Paj måste väl ändå vara en av sommarens bästa maträtter? Denna paj med sparris, bacon och ost passar fint att servera till midsommar.
Grillad flankstek med krossad färskpotatis och jordgubbssalsa
Flankstek är en populär styckningsdetalj att grilla på sommaren. Tack vare att den är jämntjock går den snabbt att grilla.
Glazad fläskkarré med matig korngrynssallad
Sugen på något gott att grilla? Glazad fläskkarré med matig korngrynssallad är en sommarrätt som passar fint till grillen.
Grillad picanha med potatissallad
Picanha, också kallad rostlock med kappa eller rostbiffslock, är en lite annorlunda detalj från nöt. Här serveras grillad picanha med potatissallad.
Caesarsallad med pluma
En klassisk caesarsallad görs med kyckling. Här hittar du en uppdaterad caesarsallad med pluma – alltså kött av gris. Pluman är oväntat läcker och god.
Våra mest populära recept
Pannbiff med löksky
Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis.
Flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås
Till detta recept på flankstek i ugn med rostade rotfrukter och örtig gräddsås bryner man först köttet i en stekpanna och lagar sedan klart det i ugnen.
Tacopaj med ärtmole
Tacopaj med ärtmole blir perfekt till fredagsmyset för både stora och små. Ärtmolen är en guacamole som blir klimatsmart när den görs på svenska ärtor istället för avokado.
Utvalda recept
Mumiekorvar
Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.
Spicy bacon med sirachasirap och äppelströssel
Testa att laga Spicy Bacon med sirachasirap och äppelströssel, ett härligt BBQ-recept av Johan Åkerberg.
Rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål
Här är ett höstlyxigt recept på rosmarinstekta lammracks med pumpapuré, kryddig portvinssås, belugalinser och svartkål.