Det största hotet är människors rädsla
När det kommer till oroligheter i världen är det inte brist på fakta som är problemet – det största hotet är människors rädsla.
När det kommer till oroligheter i världen är det inte brist på fakta som är problemet – det största hotet är människors rädsla.
I dagarna släpper Svenskt Kött tillsammans med Svenska Köttföretagen både film och en webbsida om det mest sårbara i vår bransch, nämligen slakten.
Klimatgalor hålls på TV och i våra stora dagstidningar kommer råden kring vad just DU kan göra. Skippa köttet och källsortera är i topp. Är det lösningen?
Bara för någon vecka sedan delade vi på Svenskt Kött en granskning av vegetariska köttersättningsprodukter. Responsen uteblev inte.
Sanningar håller på att etablera sig. Sanningar som aldrig tar helhetsgrepp. Men vad är hållbar och hälsosam mat, på riktigt?
Det är helt omöjligt att sia om framtiden just nu. Men, hur ser framtiden ut för det svenska köttet?
2020 blev ett märkligt år – fullt av tragedi och maktlöshet världen över. Men vad har vi att vänta oss av 2021?
Hållbarhetsracet pågår för fullt. Företagen tävlar om att visa att de tar ansvar, men det handlar givetvis också om att tjäna pengar.
I dagarna lanserar vi på Svenskt Kött en stor satsning kring kött och hälsa som både utmanar och väcker reaktioner.
Vi vill, vi kan och vi tar hela tiden steg för att bli ännu bättre. Det gör vi genom att berätta våra egna historier istället för att låta andra berätta historier om oss.
På senare tid har det varit tvära vändningar och abrupta kast, men mat som produceras på åkrar, i stallar och i hagar är en trygghet för konsumenterna.
82 procent av ungdomarna i högstadiet och gymnasiet säger nej på frågan om skolan ska servera enbart vegetarisk mat.