
Det finns bara ett läge nu och det är att öka
Korna och livsmedelsproduktionen får ofta bära skulden för att hållbarheten inte går åt rätt håll, trots att vi har hälften så många kor som för 100 år sen.
Korna och livsmedelsproduktionen får ofta bära skulden för att hållbarheten inte går åt rätt håll, trots att vi har hälften så många kor som för 100 år sen.
Vi som bransch ska sÃ¥ klart tÃ¥la granskning och ifrÃ¥gasättande. Vi liksom alla andra fÃ¥r aldrig sluta ta steg för att bli bättre och mer hÃ¥llbara. Men det handlar inte bara om det…
350 gram i veckan. Det är den maxmängd rött kött man ska äta i veckan enligt förslag till kostråd som presenterats.
Sommartider. Sol och bad och gröna ängar. Sommaren gör sÃ¥ klart sitt, men har ni märkt att det är som ett annat lugn omkring oss? Men, man kanske inte ska ropa hej ännu…
Köttet är hett. Från att köttet under många år betraktats som skamfullt, ohälsosamt och en klimatbov, är det nu precis tvärt om.
Jaha, då var det dags igen. Den där tiden när man ska känna julefriden sänka sig, ta sig tid att reflektera över året som gått, påminnas om motgångar och medgångar. I år känns det mer viktigt än någonsin att kunna få lite julefrid tillsammans med nära och kära. Jag vet inte hur ni känner men tänker att det nog är många som helst av allt bara skulle vilja radera det här året ur historien. Hoppa över hela jäkla 2023. Ekonomisk kris, växande gängkriminalitet, ökat terrorhot mot Sverige och så kan man inom vår bransch dessutom addera lite fler perspektiv. Kraftigt
Är de som opponerar sig mot näringsrekommendationerna bakåtsträvande egoister? Eller är det myndigheternas personliga värderingar som driver arbetet?
Temperaturer runt 30 grader och inget regn på två månader. Att öka produktionen av vegetabilier rår inte på söndertorkad vall eller bortregnad gröda.
Ni som hängt med oss på Svenskt Kött vet att vi lägger mycket kraft på att bidra till att de kommande rekommendationerna ska bli bra. Varför, kan man undra?
Hur ska man få pengarna att räcka till? Och vad är skillnaden på att äta hållbart i goda och i svåra tider?
Allt handlar nu om att få lönen att räcka till. Att kunna bo, betala elräkningen, tanka bilen, äta. Är vi på väg att anpassa oss till den nya verkligheten?
Ur kris och kaos kommer utveckling, säger man‚ och det verkar vara precis det läge vi står i just nu. Kaos och utveckling. Samtidigt.