Blogg

350 gram rött kött i veckan

350 gram rött kött i veckan

350 gram i veckan. Det är den maxmängd rött kött man ska äta i veckan enligt förslag till kostråd som presenterats.

Ko som betar

Dags att snickra på framtiden 

Sommartider. Sol och bad och gröna ängar. Sommaren gör sÃ¥ klart sitt, men har ni märkt att det är som ett annat lugn omkring oss? Men, man kanske inte ska ropa hej ännu…

Helstekt lammrostbiff med potatisgratäng

Kött är hetare än någonsin

Köttet är hett. Från att köttet under många år betraktats som skamfullt, ohälsosamt och en klimatbov, är det nu precis tvärt om.

Julskinka med klassisk griljering

En bergochdalbana som kanske ändå tar oss dit vi vill

Jaha, då var det dags igen. Den där tiden när man ska känna julefriden sänka sig, ta sig tid att reflektera över året som gått, påminnas om motgångar och medgångar. I år känns det mer viktigt än någonsin att kunna få lite julefrid tillsammans med nära och kära. Jag vet inte hur ni känner men tänker att det nog är många som helst av allt bara skulle vilja radera det här året ur historien. Hoppa över hela jäkla 2023. Ekonomisk kris, växande gängkriminalitet, ökat terrorhot mot Sverige och så kan man inom vår bransch dessutom addera lite fler perspektiv. Kraftigt

Ur kris och kaos kommer utveckling

Ur kris och kaos kommer utveckling

Ur kris och kaos kommer utveckling, säger man‚ och det verkar vara precis det läge vi står i just nu. Kaos och utveckling. Samtidigt.

Nu är det fokus på överlevnad som gäller

Nu är det fokus på överlevnad som gäller

På fyra veckor gick vi från självförverkligande till fokus på överlevnad. Processen är påbörjad och irreversibel. Nu är det fokus på överlevnad som gäller

Vi måste stötta den svenska matproduktionen

Vi måste stötta den svenska matproduktionen

Om det är någon gång man behöver stötta den svenska matproduktionen är det nu. Regeringen har till sist beslutat om krisstöd, men den miljard som utlovas är varken tillgänglig för alla drabbade eller tillräcklig för att dämpa smällarna.

Rulla till toppen