
Det går inte att vara världsfrånvänd hur länge som helst
Ni som hängt med oss på Svenskt Kött vet att vi lägger mycket kraft på att bidra till att de kommande rekommendationerna ska bli bra. Varför, kan man undra?
Ni som hängt med oss på Svenskt Kött vet att vi lägger mycket kraft på att bidra till att de kommande rekommendationerna ska bli bra. Varför, kan man undra?
Hur ska man få pengarna att räcka till? Och vad är skillnaden på att äta hållbart i goda och i svåra tider?
Allt handlar nu om att få lönen att räcka till. Att kunna bo, betala elräkningen, tanka bilen, äta. Är vi på väg att anpassa oss till den nya verkligheten?
Ur kris och kaos kommer utveckling, säger man‚ och det verkar vara precis det läge vi står i just nu. Kaos och utveckling. Samtidigt.
På fyra veckor gick vi från självförverkligande till fokus på överlevnad. Processen är påbörjad och irreversibel. Nu är det fokus på överlevnad som gäller
Om det är någon gång man behöver stötta den svenska matproduktionen är det nu. Regeringen har till sist beslutat om krisstöd, men den miljard som utlovas är varken tillgänglig för alla drabbade eller tillräcklig för att dämpa smällarna.
När det kommer till oroligheter i världen är det inte brist på fakta som är problemet – det största hotet är människors rädsla.
I dagarna släpper Svenskt Kött tillsammans med Svenska Köttföretagen både film och en webbsida om det mest sårbara i vår bransch, nämligen slakten.
Klimatgalor hålls på TV och i våra stora dagstidningar kommer råden kring vad just DU kan göra. Skippa köttet och källsortera är i topp. Är det lösningen?
Bara för någon vecka sedan delade vi på Svenskt Kött en granskning av vegetariska köttersättningsprodukter. Responsen uteblev inte.
Sanningar håller på att etablera sig. Sanningar som aldrig tar helhetsgrepp. Men vad är hållbar och hälsosam mat, på riktigt?
Det är helt omöjligt att sia om framtiden just nu. Men, hur ser framtiden ut för det svenska köttet?