Blogg

Ko i solnedgång

Plastpaket och protein

Vill vi mot ett samhälle där plasten fyller garderoberna men måltiden förlorar sitt värde? Eller mot en framtid där vi bygger något större – där människor, djur, natur och klimat hålls samman av samma måltid.

Kor på bete

I sommar väljer vi svenskt

Köttet vi producerar är inte bara mat, det är ett ekosystem, ett jobb, en trygghet, en doft av sommarkväll med grilltången i handen.

Julbord

Äntligen anas lite framtidstro

Vi som bransch ska sÃ¥ klart tÃ¥la granskning och ifrÃ¥gasättande. Vi liksom alla andra fÃ¥r aldrig sluta ta steg för att bli bättre och mer hÃ¥llbara. Men det handlar inte bara om det…

350 gram rött kött i veckan

350 gram rött kött i veckan

350 gram i veckan. Det är den maxmängd rött kött man ska äta i veckan enligt förslag till kostråd som presenterats.

Ko som betar

Dags att snickra på framtiden 

Sommartider. Sol och bad och gröna ängar. Sommaren gör sÃ¥ klart sitt, men har ni märkt att det är som ett annat lugn omkring oss? Men, man kanske inte ska ropa hej ännu…

Helstekt lammrostbiff med potatisgratäng

Kött är hetare än någonsin

Köttet är hett. Från att köttet under många år betraktats som skamfullt, ohälsosamt och en klimatbov, är det nu precis tvärt om.

Rulla till toppen