Nyheter

Vinnaren av Årets Kock 2018

Nu är Årets Kock 2018 utnämnd och enligt juryns ordförande Stefan Karlsson var det extremt jämt i år. Den nya inriktningen har enligt honom verkligen höjt både nivån och spänningen på tävlingen. Under de två dagar då den pågick har de 8 tävlande finalisterna fått visa upp sina kunskaper i både teoretiska samt praktiska uppgifter. Till sist var det David Lundqvist, Grand Hotel i Saltsjöbaden som tog hem segern.

Kossor

Provsmaka svensk rödbrokig mjölkko på Årets Kock

28-29 september går finalen i Årets Kock 2018 av stapeln i Kungliga Tennishallen. Svenskt Kött kommer att vara där i Från Sveriges monter och bjuda på smakprov av svensk rödbrokig mjölkko. Rätterna är signerade Thomas Sjögren och Andreas Hedlund.

Restauranger har dålig koll på köttets ursprung

Restauranger har dålig koll på köttets ursprung

Problemkött som gris från Polen och nötkött från Holland serveras ofta på svenska lunchrestauranger. Men lunchgästerna får sällan veta vilket land köttet kommer från. Det visar Sveriges Konsumenters granskning med stickprov på 61 lunchrestauranger i Stockholm, Kalmar och Luleå.

Fira köttbullens dag!

23 augusti är köttbullens dag och just i år passar det extra bra att fira den med att äta köttbullar då det efter sommarens torka finns mycket svensk köttfärs i butikerna. Här kommer några av Svenskt Kötts köttbullerecept.

Ica flyttar hem bacontillverkning

Ica har beslutat att flytta hela bacon-hanteringen till Sverige, rapporterar LandLantbruk. Tidigare har deras bacon med svenskt ursprung packas i Nederländerna. 

Äldre artiklar

Vinnarna av SM i Mathantverk 2017

Eldrimner anordnade för 21:e året i rad den stora produkttävlingen Öppna SM i Mathantverk. I år hölls tävlingen 24-25 oktober i Åre.