Nyheter
Årets Unga Kock Vinnare 2019

Årets Kockelev 2019

Nu har tävlingen Årets Kockelev gått av stapeln – tävlingen med hållbarhetsfrågan och framtidens förmågor i fokus. Svenskt Kött var självklart på plats och sponsrade de tävlande kockarna med hållbart kött. I detta fallet en hel bringa med ben ifrån nöt.

Svenskt Kött stödjer Årets Kockelev

Svenskt Kött stödjer tävlingarna Årets Kockelev och Årets Kockelever. Träffa oss på den andra tävlingsdagen den 7 maj på Gamla Riksarkivet i Stockholm. Vi ses väl?

Vad väljer du till påskbordet?

Lammstek till påsk är en klassiker. Men var ute i god tid för det kan vara knepigt att få tag på färskt svenskt lamm så här års.

​Fossilfritt kött om konsumenten får välja

50 procent av svenskarna vill ha mer klimatsmart kött som är producerat utan fossila bränslen eller råvaror – det visar ny undersökning om svenska folkets attityder till kött. Fler uppger också att de har gått över från att vara vegetarianer till flexitarianer och alltså äter kött ibland.

Unga väljer helst svenskt kött

En stor andel unga vill ha svenskproducerad mat i möjligaste mån, och när unga handlar kött är det viktigaste kriteriet att det är svenskt, visar Ungdomsbarometern.

Det är skillnad på kött och kött

Var och en väljer själv vad den vill äta, men när du äter kött – välj svenskt, det är både hållbart och smart. Sveriges lantbruk ligger i framkant när det kommer till resursmedvetenhet, god djuromsorg samt hänsyn till klimat och miljö.

Äldre artiklar

Allt du behöver veta om julskinka

Nu drar advent igång med glöggmingel och julförberedelser och julskinkorna fyller butiksdiskarna. Vi har laddat upp med fakta om julbordets favorit.

Titta in i grisstallet

Hur har svenska grisar det egentligen? Nu kan du hälsa på hos Jeanette Blackerts grisar och se själv hur bra de har det.

Scroll to Top