Civilministern tackar Sveriges nötköttsbönder

Civilminister Ardalan Shekarabi skickade med Svenskt Kött en videohälsning till Sveriges Nötköttsproducenter under Nötköttsriksdagen i Tylösand

Ardalan Shekarabi är som civilminister ansvarig för offentlig upphandling och har drivit på för att kommunerna enklare ska kunna köpa kött som producerats av svenska bönder. I sin hälsning säger han att han är glad att vi kan börja lägga diskrimineringen av svenska bönder bakom oss med den nya lagen om offentlig upphandling. Nu är det möjligt att ställa krav på djurvälfärd som ska vara i nivå med hur svenska djur föds upp. 

Han fortsätter med att det finns mycket kvar att arbeta med och att vi inte ska ge oss förrän alla kommuner, alla landsting och alla statliga myndigheter ställer de här kraven i köttupphandlingar. Shekarabi avslutade med att säga att svenska nötköttsbönder har regeringens stöd och att det är slut på dubbelmoralen.

Här kan du lyssna på Köttpodden med Ardalan Shekarabi där han samtalar med Elisabet Qvarford om just offentlig upphandling, men även en massa annat som handlar om mat och matglädje.

Aktuellt

Scroll to Top