Civilministern tackar Sveriges grisbönder

Civilminister Ardalan Shekarabi skickade med Svenskt Kött en videohälsning till Sveriges Grisföretagare under Grisföretagardagen i Jönköping.

Ardalan Shekarabi är som civilminister ansvarig för offentlig upphandling och har drivit på för att kommunerna enklare ska kunna köpa kött som producerats av svenska bönder. I sin hälsning säger han att han är glad att vi kan börja lägga diskrimineringen av svenska bönder bakom oss med den nya lagen om offentlig upphandling. Nu är det möjligt att ställa krav på djurvälfärd som ska vara i nivå med hur svenska djur föds upp.

Han fortsätter med att det finns mycket kvar att arbeta med och att vi inte ska ge oss förrän alla upphandlande myndigheter ställer de här kraven i köttupphandlingar. Shekarabi avslutade med att regeringen kommer jobba tillsammans med svenska grisbönder för att se till att en förändring sker i upphandlingarna över hela Sverige. 

Här kan du lyssna på Köttpodden med Ardalan Shekarabi där han samtalar med Elisabet Qvarford om just offentlig upphandling, men även en massa annat som handlar om mat och matglädje.

Aktuellt

Dags att nominera till dagligvarugalan

Dags att nominera till Dagligvarugalan

Nu är det dags att nominera till Dagligvarugalan 2021 och Årets Kött och Charkavdelning. 1:a pristagaren 2020 visar här vad som gjorde att de stack ut.

koskit biogas

Utan djuren – inga grödor

Ett växtodlingssystem utan djur – är det verkligen möjligt? Vårbruket börjar komma igång runt om i landet och det är uppenbart: utan djuren – inga grödor.

Scroll to Top