
Lyckas med köttet – oavsett vilken styckningsdetalj du väljer
Oavsett vilken styckningsdetalj du väljer kommer du nu lyckas laga köttet perfekt tack vare vår nya sida med styckningsdetaljer.

Kött behövs för hållbara näringsrekommendationer enligt FAO
FN-organet FAO konstaterar att kött behövs för både socioekonomiskt- och miljömässigt hållbara näringsrekommendationer.

Behöver vi gödsel från djuren?
Varför behöver vi gödsel från djuren för att odla mat? Det går väl lika bra att bara använda mineralgödsel istället?

Näringsrik skolmat viktigare när livsmedelspriserna stiger
Fler hushåll får svårt att mätta familjen när livsmedelspriserna stiger, då blir det allt viktigare med näringsrik skolmat.

Andelen svenskt kött högre än innan pandemiåren
Andelen svenskt kött som konsumeras i Sverige har minskat från 2021 till 2022, men om man jämför med 2019 innan pandemiåren är andelen högre.

Livscykelanalys beräknar matens klimatpåverkan
Det finns nu nya siffror på svenskt nöt- och lammkötts klimatpåverkan i en rapport från RISE, där flera perspektiv av hållbarhet lyfts.

Nästan alla i Sverige äter kött
Ny undersökning visar att nästan alla i Sverige mellan 18 och 84 år äter kött och instämmer i att svenskt kött gynnar lokala bönder och svensk matproduktion.

Vegetariskt bäst för miljön?
I Malmö stad är enda alternativet vegetariskt för konferenslunchen numera, men är det verkligen bäst för miljön?

Festlig nyårsmeny med liten budget
Både udda styckningsdetaljer och härliga julrester kan bli festlig nyårsmat!

Julskinkan kan bli många spännande rätter
Med smarta knep kan julskinkan bli till många spännande rätter där allt tas tillvara!

Hur får man en billigare jul?
Hur får man ihop budgeten med att både välja svenska råvaror och samtidigt få en billigare jul?

Är det hållbart att stärka den svenska självförsörjningen?
Kan man stärka den svenska självförsörjningen och samtidigt producera mat hållbart?
Äldre artiklar

Tips – lammrecept på hela djuret
Lammkött har en lätt och behaglig smak, och en fin mörhet som gör att många delar är färdiga för pannstekning.

Lyssna på Köttpodden med lammbonden Magnus Jönsson
Lammkött är populärare än någonsin och allt fler väljer att jobba som lammbonde, men hur är det egentligen? Här är avsnittet av Köttpodden med den engagerade lammbonden Magnus Jönsson

SRB-ko bästa nötkött på årets smakmöte
Den 2 oktober korades 2017 års Exceptionella råvaror. För bedömningen stod tio av landets allra främsta kockar som doftade, kände och smakade på ett 30-tal utvalda råvaror av fågel, gris och nötkött. Mjölkbonden Markus Lindström deltog för första gången med kött från familjegården, -en biffstock från en sju år gammal mjölkko av rasen SRB. Hans kött nådde 34,95 poäng, årets högsta poäng i kategorin nötkött, och fem hundradelar från att nå den allra högsta klassen och utmärkelsen Exceptionell Råvara.

Smakkompisar till lamm – kryddor och tillbehör
Lammkött har en fin smak och det räcker gott att krydda med salt och peppar. Vill du smaksätta mer är det tacksamt med smaker från medelhavsköket, till exempel vitlök, rosmarin, citrusskal och olivolja.