Snart är det äntligen midsommar en riktigt favorit bland högtiderna! Det är en ljuvlig tid på året när allt blommar och kvällarna är ljusa. Släkt och vänner samlas för att fira och för många är det startskottet på semestern. Precis som för andra högtider så har maten en viktig roll att spela och därför har vi tagit fram tre nya recept till midsommar.
Paj till midsommarlunchen
Funderar du över vad som ska serveras på midsommarlunchens buffé förutom sill och potatis? Paj är ett riktigt bra och smidigt tillägg. En paj är ett gott och mättande komplement till sill och potatis och den blir nästan godast om den görs i förväg. Testa det här receptet på Paj med sparris, bacon och ost. Vill du inte göra pajdegen själv blir det en superenkel rätt att förbereda när det är mycket att stå i. Det enda du behöver göra är att förkoka sparrisen, steka bacon och vispa ihop äggstanning. Sen lägger du allt i pajskalet och gräddar i ugnen.
Nya grillrecept till midsommarkvällen
Är inte grill till midsommarmiddag nästan lika stor tradition som sill till midsommarlunchen? Till kvällens grillning har vi tagit fram två recept som passar riktigt bra och andas svensk sommar med svenska sommarprimörer till det svenska köttet. Koka lite extra färskpotatis till lunch och spara till kvällen så du kan laga det här receptet på grillad flankstek med jordgubbssalsa och krossad färskpotatis.
Ett annat riktigt gott alternativ för potatisresterna från midsommarlunchen är potatissallad som i det här receptet på grillad picanha med potatissallad. Picanha är fortfarande en lite ovanligare detalj men brukar ändå gå att hitta i välsorterade livsmedelsbutiker. Detaljen kommer från den sydamerikanska grilltraditionen men det är ingen problem att hitta den med svenskt ursprung. Kolla efter märkningen kött från Sverige så vet du att den är svensk. Vill du ha ännu fler grillrecept och inspiration till sommarens grillkvällar hittar du det på vår grillsida.
» Fler tips och recept för en lyckad midsommar hittar du här.